Znalo se i pre početka duela da je pobednik poznat, ali pravo na nadu niko nije smeo da oduzme momcima koji nastupaju za gostujući tim. Da nije bilo „izgubljenih“ minuta Pančevci bi, sasvim sigurno, pretrpeli ne tako visok poraz, a posle dešavanja na parketu, možemo potvrditi da se izabranici Bojana Jovičića nisu obrukali.

Zvuči paradoksalno, ako pogledate rezultat, i svako ko nije bio u „Pioniru“ može da nas testira na objektivnost, ali, jednostavno je tako. Uostalom ako se udubite u statistiku, pa pogledate skor posle tri deonice, biće sve mnogo jasnije. U završnici, Zvezda je dominirala iz sve snage, ne želeći rivalu ništa da pokloni. Da se razumemo, Beograđani su uvodni susret sa Tamišom shvatili veoma ozbiljno, igrali maksimalno odgovorno svih 40 minuta, što je bilo i očekivano, a da u Zvezdi veoma poštuju sve što KK Tamiš postiže poslednjih godina neka posluži i izjava Dejana Radonjića, prvog stratega beogradskog tima. Sjajni trener je istakao na konferenciji za medije posle meča da su Pančevci zaslužili da se nađu u eliti, da treba da nastave da uživaju igrajući u Super ligi i da im želi mnogo sreće u nastavku takmičenja.

Da visok poraz ne boli previše potvrdio je i Bojan Jovičić, trener pančevačkog tima, koji pred okupljenim novinarima naglasio da, bez obzira na rezultat, nije nezadovoljan onim što su njegovi izabranici pružili. Osvrnuo se talentovani stručnjak na dosta grešaka njegovih igrača tokom meča, kao i na neke pojedinosti koje su dodatno uticale na krajnji skor, ali, sveukupan utisak, kako kaže i nije tako loš, kao i da su Pančevci umeli u pojedinim momentima da zablistaju.

Kod domaćina najbolji utisak ostavili su Dangubić, Simonović, Rebić i Kinzi, ali svakako da su svi momci u crveno-belom dresu igrali na potrebnom nivou za ovaj rang. Interesantno je, ali po prikazanom na parketu sasvim zasluženo, najbolji utisak u redovima gostujućeg satava ostavio je mladi Aleksa Ilkić. Stekli smo utisak da se on jedini iskreno radovao ovom duelu, na parketu je izgledao „matoro“ kao da je iza njega desetina ovakvih utakmica. Proigravao je, pogađao s distance, ali i iz prodora, pa nisu izostale ni pohvale. Simić je sa dve trojke malo razdrmao saigrače, dok su Vujović i Kruščić bili najefikasniji.

Idemo dalje. Nema vremena za odmor, jer, liga se nastavlja već u četvrtak, 12. maja, kada u Pančevo stiže FMP. Eto prilike da se zbiju redovi, dodatno motiviše tim, jer momci iz beogradskog predgrađa su stari dužnici. Svakako, ne može se i ne sme pretiti tako moćnom rivalu, ali, uz podršku publike i bez mnogo grešaka domaćih košarkaša, mogli bi da prisustvujemo jednoj zanimljivoj utakmici. Super liga se igra ubzano, jer do 25 maja sve treba da bude gotovo, bar kad je reč o susretima po grupama, a to znači da nema vremena za kukanje ili eventualno slavlje. Sve se radi u hodu, a do pobeda će stizati oni timovi koji ne budu previše grešili, oslanjajući se na kvalitet.

KK Tamiš je zaslužio podršku Pančevaca. Zato, svi koji vole sport, više su nego dobrodošli u četvrtak. Utakmica sa timom iz Železnika počinje od 19 sati, a igra se u hali na Strelištu.