Osim što redovno treniraju u Pančevu, košarkaši Tamiša polako zbijaju redove, a sve je i manje nedoumica ko će u predstojećoj sezoni igrati u dresu srpskog prvoligaša.

Neka rešenja su već poznata odranije, a pre svega to se odnosi na osetljivo mesto organizatora igre. Mladi Aleksandar Ilkić je prošle sezone nagovestio ogroman potencijal. Igrao je odlično u svojoj prvoj profesionalnoj sezoni. Odnedavno, u Pančevu je i iskusni Vladimir Veličković, sada već bivši plej Konstantina. Takođe, poznato je ko će igrati na mestu beka šutera. Pančevci su se oslonili na proverene snage. Nikola Simić je davno rešio svoj status u Pančevu, a sa Dušanom Miloševićem, iskusnim šuterom, postignut je dogovor da igra i u narednom periodu za Tamiš. Na krilnim pozicija nastupaće novajlije. Reč je o Stefanu Saviću, nekada igraču niškog Konstantina i Adamu Mirkoviću, koji je ranije nastupao za Jagodinu, a u Pančevo je došao iz Francuske. Ovog leta, izgleda da je Pančevo omiljena destinacija bivšim igračima Konstantina. To ističemo zato što je i bivši kapiten Nišlija, Mladen Vitković, stigao u Tamiš. Reč je o krilnom centru, iskusnom i proverenom majstoru igre pod obručevima. Na poziciji centra igraće Nemanja Đorđević, koji je prošlih sezona veoma uspešno predstavljao OKK Beograd. Dakle, roster skoro da je popunjen, ali…

Vidljivo je već na prvi pogled, nedostaju visoki igrači. Pozicija centra nam je potpuno otvorena i sada smo u potrazi za dvojicom kvalitetnih momaka koji mogu da zadovolje naše zahteve u visokom rangu takmičenja – ističe Bojan Jovičić, dok nam govori o trenutnom igračkom kadru KK Tamiš.

Dok se tim u potpunosti ne kompletira Pančevci nemaju vremena za gubljenje. Oni su prošlog vikenda bili u Rumuniji, na međunarodnom turniru u Temišvaru. U subotu i nedelju odmerili su snage sa domaćim timovima Sibiu i Temišvar, dok je četvrti učesnik bio, mađarski Kečkemt. Veoma dobar utisak su ostavili u komšiluku. Do finala su stigli ubedljivom pobedom nad timom Sibiu( 70:54), ali ih je u završnici jakog turnira zaustavio domaćin-Temišvar. Posle vrlo dobre partije i rezultatske neizvesnosti, praktično, do tri minuta pre samog kraja duela, izgubili su od favorizovanog rivala sa 74:64. Odlazak u Temišvar bio je odličan potez rukovodstva kluba, a dve kvalitetne provere mnogo su doprinele da se stekne trenutni utisak o formi ekipe.

Veoma sam zadovoljan kako smo igrali tokom dvodnevnog boravka u Rumuniji, a posebno mi je drago kako smo se suprotstavili domaćinu, u finalu turnira. Za njih igra nekoliko veoma kvalitetnih pojedinaca, a tamo su Komatina, nekada naš član, kao i Jeremić i drugi srpski internacionalci, a u svojim redovima imaju i vrlo dobrog amerikanca. Tako da su utisci povoljni – naglasio je Bojan Jovičić, prvi trener KK Tamiš, po dolasku u Pančevo.

Tokom narednih dana uslediće serija prijateljskih utakmica (FMP, Vršac i dr.) kako bi Nikola Simić, novi kapiten tima i njegovi saigrači, što spremnije dočekali početak KLS.

Vratio se Kesar

Lepa sportska vest brzo je prostrujala Pančevom. Igor Kesar, odlični krilni centar, ponovo će igrati u dresu Tamiša. Posle odlične debitantske sezone, provedene u našem gradu, on je prošlu godinu igrao u Igokei, iz Aleksandrovca, koja je nastupala u Jadranskoj ligi. Nema sumnje, Kesar će predstavljati ozbiljno pojačanje za KK Tamiš u KLS.