Ako za nekog rivala lokalne sportske družine možemo, bar u ovom rangu takmičenja, istaći da je stari sportski takmac, onda je to sigurno ekipa iz srpske prestonice. Ne zna se ni broj odigranih mečeva između Tamiša i OKK Beograda, a u subotu, 11. marta, nov je na rasporedu elitnog košarkaškog nadmetanja u našoj zemlji.

Uvek su to bili dueli puni dobre košarke. Beograđani su jedan od retkih timova u KLS koji su u pozitivi, kad je reč o zbiru pobeda i poraza sa Tamišem, ali, češće su se trijumfi događali u ranijem periodu. Poslednjih sezona, izabranici Bojana Jovičića umeli su, čak, da iznenade u dvorani „Šumice“. Ove, još je, reklo bi se, izraženija prednost domaćeg tima. Naravno, govorimo o sadržaju koji smo do sada videli. Ne, ne ističemo to samo radi trenutnog stanja na tabeli, jer, Pančevci su tu, svakako, u plusu, već, opšte je to mišljenje.

Zato je duel sa izabranicima Darka Kostića, da tako kažemo, pravi dar za domaćina. Ujedno, biće ovo i susret istine za Nikolu Simića i njegove saigrače. Kažemo to, iz razloga što su domaći sportski junaci poslednje dve utakmice izgubli, malo poljuljali sopstveno smopouzdanje, pa je red da se sve vrati u normalan, očekivan tok. Koliko god da je bilo problema sa bolestima i povredama igrača KK Tamiš, ta pojava više nikog ne iznenađuje. Viša sila, možemo slobodno ustvrditi. Nažalost, plaćena je još jednom visoka cena (čitaj – nekoliko neplaniranih poraza) u vezi s tom činjenicom.

Tamo gde je tim, nema ja!

Tamiš u subotu, u Hali na Strelištu, treba da odigra meč za pobedu. Bez ograničenja!

To i jeste naša ideja. Ma koliko izgledalo da smo se oprostoli od traganja za Super ligom, verujte da nije tako. Hoćemo da učinimo sve da popravimo utisak, da probamo i ono nemoguće. Naravno, sada je mnogo teža situacija, ne zavisi sve ni od nas. Što se tiče OKK Beograda, moramo da uložimo maksimum na terenu i dobijemo starog rivala – naglašava Igor Kesar, krilni centar KK Tamiš, za klupski sajt, u najavi ove utakmice.

Da ne kukamo previše, ali, kao da je i sreća napustila Pančevce. Protiv Čačana, bili su momci nadomak velikog preokreta, ali… U Subotici, stao je šut, kako se to košarkaškim žargonom kaže, a bez tog elementa u igri nema ni očekivanog rezultata. Da li je vreme da se sada nešto vrati Simiću i njegovim saigračima? Videćemo. Kako kažu mudri ljudi:sreću treba i zaslužiti.

Kako bilo, očekuje nas interesantan meč. Domaćin je blagi favorit a ta uloga ne treba da opterećuje. Već smo se mnogo puta do sada uverili u snagu Jovičićevih izabranika. Ako na terenu pruže ono što znaju, neće izostati ni trijumf. Još da i sreća pokuca na vrata.

Bilo bi lepo da i navijači pruže podršku košarkašima Tamiša. Mnogo problema su prevazišli u poslednje vreme, smogli snage da ostanu dostojanstveni, a kad imate takav stav na terenu, ali i u životu, morate biti nagrađeni.