Tamiš u 19. kolu KLS, u subotu, od 19 sati, dočekuje Borac. Mogao bi to da bude duel koji će pokazati smer u kom će pravcu dalje ići izabranici Bojana Jovičića.

KK Borac je nezaustavljiv. Tako je to u poslednjih nekoliko meseci. Niz od čak deset trijumfa zaredom, strašna je serija, jedna od ubedljivijih koju smo videli poslednjih godina. Nije to slučajno. Od kad se pojavila košarka u našoj zemlji Čačak je grad-simbol ove igre. Nabrajali smo mnogo puta ko je sve ponikao u gradu na Moravi. Današnja generacija sportista iz ovog uvaženog sportskog kolektiva samo baštini bogatu istoriju. Strast kojom odiše svaki njihov nastup, ekvivalent je postignutog rezultata. Da podsetimo, Borac je trenutno treći tim na tabeli KLS (12-5), a kako sada stoje stvari, jedan je od ozbiljnijih kandidata da se nađe u Super ligi.

Kada je pre starta takmičenja upitan da kaže nešto o rivalima u novoj sezoni, Bojan Jovičić, šef struke našeg kluba, baš je Čačane apostrofirao kao jednu od najjačih ekipa u visokom rangu. Bilo je na startu problema, ali kad su uzeli zalet, Mićić, Todorović i ostali, kao da ne znaju da stanu. Nije ih Jovičić tek tako izdvojio. Igrom, zalaganjem i željom da se stalno dokazuju, košarkaši Borca su opravdali tumačenje da stižu iz grada košarke. Kad je reč o ovom duelu, sa Pančevcima, bez obzira što gostuju, blagi su favorit.

No, ko se seća susreta u Čačku i velike pobede Tamiša (igrali bez Kesara i Veličkovića) posle dva produžetka, neće se tek tako oteti utisku, domaći sastav zna kako treba protiv uglednog rivala. Najbitnije u čitavoj postavci, jeste čuvanje dostojanstva.

Nastavak dobrog

Pančevci su pauzu (igran Kup “Radivoj Korać”) iskoristili na najbolji način. Kontaktirali smo neke igrače, pitali kako ide? Svi su bili prezadovoljni. Na treninzima maksimalna ozbiljnost, posvećenost i vera da se trud uvek isplati. S takvim uverenjem Nikola Simić i njegovi saigrači dočekuju Borac. Ko će pobediti? Na filozofsko pitanje, stiže isti odgovor. Onaj tim koji se bude bolje orijentisao na malom prostoru. Bez šale, uvek dobija onaj ko više želi trijumf.

Košarkaši Tamiša su prebrinuli sve brige oko svog statusa u ovom rangu nadmetanja i za sledeću sezonu, ali, neće biti, da je to potpuno zadovoljenje. Sigurno ne, ako poznajete Bojana Jovičića i rukovodstvo kluba. Motiva ima na pretek, a jedan od ključnih je sigurno i saznanje da bi novi bodovi dobrodošli u potrazi za mestom koje vodi u završnicu prvenstva. Svaka pobeda, sve ste bliži Super ligi. Često smo do sada govorili:prvo stabilnost, a zatim, ako se ukaže prilika, uzeti što više. Dalje, Pančevci bi trijumfom, nastavili dobrim putem, jer, samopouzdanje se stiče dobrim delima, još kad to činite na otvorenoj sceni.

Treba se nadati da igra našeg tima neće biti slabijeg inteziteta u odnosu na poslednji trijumf u Nišu, kad je svladan Konstantin. Prateći te koordinate, na mapi uspeha, uz maksimalnu požrtvovanost tokom svih četrdeset minuta, biće lakše doći do pobede. Samo treba verovati u to.