Ipak, teren je merilo, i samo u tom pravougaoniku, oivičenim parketom, donose se odluke ko će do bodova. Tačno je i to je neoboriva istina, Vršac, predvođen trenerom Vladimirom Đokićem, te igračima: Pavkovićem, Krstovićem, Dimićem, Jeftićem, Stojadinovićem i ostalima, ima kvalitet da se suprotstavi sastavima iz Jadranske lige, a kamoli Tamišu. Silni su bili u dosadašnjem toku takmičenja u eliti. U odigranih 12 utakmica samo su dva puta poraženi, a deoba prvog mesta sa Dinamikom, gledano tom računicom, nije slučajnost.

Još ćemo malo o Vršcu. Reč je o ekipi sastavljenoj od prekaljenih igrača. Samo Pavković i Krstović imaju više odigranih međunarodnih susreta, nego ceo tim Tamiša igara u KLS. Ta surova realnost ne mora da “ubija u pojam” ako je rival stabilan i ima šta da kaže na terenu. Posebno kad je situacija u sopstvenim redovima dobra, čak i premašuje očekivanja o pozitivnom efektu. Tako gledano, donošenje pravih odluka može da promeni i očekivanu sliku.

No, da ne predviđamo šta će biti. Dogodiće se ono što mora. Uvek je tako. Važno je samo ne prihvatati niz pretpostavki zdravo za gotovo.

Primena pravog pristupa

Zbog čega su svi u KK Tamiš ponosni na do sada urađeno? Pratili smo matricu prioriteta, pa po angendi, jednu po jednu stavku stavljali ad akta. Uspešno. Tako je bilo, ne samo od starta ove sezone u KLS, već, ako pažljivo pratitet zbivanja u našoj sportskoj družini, već od trenutka kad je propisana klupska forma profesionalnosti. Primenjujući pravi pristup, u svim segmentima, ni stručnom štabu, kao i igračima, nije bilo teško da urade sve kako treba. Zato je KK Tamiš tu gde jeste.

Odlazak u Vršac, svakako, samo je još jedna od utakmica u nizu i ne treba stvarati famu od nje. Ali, svako ko bolje poznaje košarkaške prilike u Srbiji zna, a posebno u našem okruženju, rivalitet se ne sme ignorisati. Tamiš porazom ne gubi previše. Prvo, da se to desi, na neki način, očekivano je. Već smo obrazložili zašto. Zatim, neće se ni stanje na tabeli elitne košarkaške grupe u Srbiji drastično promeniti. Mada, tek slede teške utakmice za Nikolu Simića i njegove saigrače. Takođe, uvek se treba osvrnuti na dobro poznatu izreku, za pametne je poraz uvek deo nerednih pobeda.

Čemu da se nadamo? Uzorni sportisti uvek igraju da se dokažu. Sposobnost da se izgara na terenu u vezi je s karakterom, ali i obučenost aktera igra važnu ulogu. Ukoliko se ta dva elementa u lepezi prepoznatljivih detalja uoče u igri KK Tamiš, neće biti veće sreće ako se dobije Vršac, a ni kukanja u slučaju poraza. Sve u svemu, postoji ta doza komfora, ali i strepnje. Trijumfom, Pančevci bi bi osigurali učešće u završnici Kupa Srbije. Dodatni je to motiv za izabranike Bojana Jovičića.

Bilo je i do sada teških gostovanja. Gubilo se i pobeđivalo. Kad date sve što imate, poštujete dogovor iz svlačionice i ostanete svoji, sve ostalo pada u drugi plan. Kasnije, možemo i o detaljima.