Kad igrate u prvih šest utakmica sa čak četiri rivala koji žele na sam vrh uglednog nadmetanja, kako to drugačije nazvati. U subotu, 22. oktobra, Pančevci će na megdan Dinamiku. Utakmica je to 3. kola.

Ko malo ozbiljnije prati zbivanja u igri između obručeva nije mu promakao brzi napredak kluba iz srpske prestonice. Ima ovaj kolektiv sve što je neophodno da se stigne do potrebnih visina u našoj košarci. Dobar tim, sjajnog trenera, vrhunsku infrastrukturu, materijalno su obezbeđeni… Dinamik je projektovan kao jedna od ekipa koja je već viđena u Super ligi. Sastav im je izjednačenog kvaliteta, imaju u svojim redovima dosta sjajnih pojedinaca koji znaju šta je timska igra, ali, svakako, prva zvezda je trener. Reč je Miroslavu Muti Nikoliću koji je tim lako proveo do KLS. Protiv Tamiša, nije tajna, oni su apsolutni favorit. Kako se onda suprotstaviti komšijama preko Dunava?

Biće veoma teško. Sastavljeni su tako da s razlogom napadaju vrh tabele, po meni, oni su jedan od kandidata za Super ligu. Imaju sve što je potrebno za uspeh, a šta tek da kažem za kolegu Nikolića, koji je njihov najjači adut. Da li su favorit? Naravno da jesu. Ipak, to ne znači da idemo na utakmicu da se predamo bez borbe. Šta nam je namera u Beogradu? Pre svega da odigramo mnogo bolje i preciznije u fazi napada. Procenat šuta nas je mučio, ali se nadam da će to doći na svoje mesto. Isto tako, bilo je propusta u odbrani u prve dve utakmice, pa bi bilo veoma dobro da ispravimo i te detalje. Ako uspemo to da uradimo, uz maksimalnu borbensot, neće izostati ni dobra partija – naglašava Bojan Jovičić, prvi trener ekipe iz Pančeva.

Dobra okolnost za KK Tamiš je zdravstveni bilten koji ne sadrži ni jednog bolesnog ili povređenog igrača, pa je to uticalo da se ove nedelje radi punim kapacitetom, što znači da će Pančevci u najjačem sastavu u Beograd.

Posle dve odigrane utakmice učinak Nikole Simića i njegovih saigrača je polovičan. Pobeda i poraz. Tek je krenulo takmičenje, ne treba ishitreno donositi zaključke i žaliti za propuštenim. Biće dosta prilika da se utisak popravi, a kao i uvek do sada, bar kad je reč o KK Tamiš, ne zaboravite, oni su najbolji kad je najpotrebnije.