Drugi put zaredom Pančevci se nadmeću u Super ligi. Ogroman je to uspeh kad se pomisli na mnoge okolnosti, kao i pređen put. Ponovo se lokalni sportski heroji sastaju sa najboljim regionalnim timom, aktuelnim prvakom Srbije i ekipom koja je ove sezone izborila plasman među osam najboljih na Starom kontinentu. Pojam-Crvena zvezda, sam po sebi, dovoljno govori, ali kad znate da ćete ispred sebe imati jedan od najboljih timova od svih generacija koje su nosile crveno-beli dres, kao i sastav koji dugo nije viđen na našim prostorima, onda je jasno, duel u Pančevu, nešto je posebno i ne treba ga propustiti.

Mnogi su se razboleli od modernosti, pa traže sebe, lutaju i nikako da prevaziđu krizu. Zato je uspeh KK Tamiš još veći, jer je zaslužen tako što su svi u klubu umeli da zasuku rukave. Kad su uspostavili kriterijum istine i koliko mogu, počeli su da prate neki novi ideal. Nema tu čudne retorike, ili, što bi se reklo, prazne priče. Uporniji uvek postignu ono što žele, a sportska družina iz našeg grada je najbolji primer za to.

Ne bez osnova bavimo se sada klubom kao celinom pred susret sa Zvezdom. Želimo da istaknemo neke vrline koje su se u međuvremenu izgubile, a toliko su potrebne, sad, kad svaki pravi sportista traga za najpouzdanijim modelom za budućnost.

Dolazak Zvezde u Pančevo je festival sporta. Beograđani ne samo da su favorit, oni su istinska vrednost, a svako ko želi da nauči lekciju o uspehu, od početka do kraja, klub sa Malog Kalemegdana treba da posluži kao primer. Pitanje pobednika se ne postavlja, jer, apriori autoritet je toliko izražen, plus kvalitet, da je teško pomisliti na iznenađenje. U svojim redovima Beograđani imaju, što se kaže, suvo zlato, i trenera koji svojim umećem, strpljenjem i izraženim sluhom za mladog igrača, izaziva opšte simpatije. Naravno, reč je o Dejanu Radonjiću.

Pa, šta onda Tamiš može da učini?

Da istaknu domaći košarkaši gde su nadmoćni, da pokažu svoju celost u igri tokom svih 40 minuta. Da budu onakvi kakve smo ih viđali u finišu KLS, kad su od 14 duela čak 11 dobili. Pred svojim navijačima je utisak najbitniji. To će biti dovoljno.

Susret sa Zvezdom je praznik sporta, posebno košarke. Dolazi nam vrhunski tim, s mnogo osvojenih trofeja u poslednje vreme i zaista je velika čast što možemo da ih ugostimo u Pančevu. Njihov dolazak u halu na Strelištu prava je prilika da dvorana bude puna. Poznato je koliko ljudi vole Beograđane, a Pančevci treba da dođu u što većem broju. Mi ovog puta moramo da budemo na višem nivou u odnosu na pružene partije iz prva tri kola Super lige, mada ni tada nije bilo tako loše, bar ne kako rezultati govore. Sada treba pokazati najviše, da uživamo na parketu i pokažemo našim navijačima da vredimo i, da tako kažem, da ih pripremimo i za sledeću sezonu – ističe Ivan Smiljanić, najbolji košarkaš Tamiša, dok za klupski sajt najavljuje utakmicu u Pančevu.

KK Tamiš je uhvatio pravi ritam i sada radi na najboljoj frekvenciji. Svaki uloženi trud donese rezultat, a filozofija Darka Jovičića i njegovih saradnika da je stabilan rast bolji od kratkoročnog profita, sve više dobija na značaju.

Vidimo se u sredu.