Nema ništa novo da se istakne povodom još jednog duela starih rivala. Ovo je četvrti put da se sastaju ove sezone, a zna se i skor u međusobnim mečevima. Izabranici Slobodana Klipe su dokazali da ne igraju samo za drugi tim Crvene zvezde, već da je reč o izuzetno talentovanoj grupi košarkaša, koja svojim umećem skreće pažnju na sebe, uklanjajući na veoma poseban način sve prepreke na njihovom putu. Tejić, Davidovac, Apić, Radanov i drugi talentovani momci su svakako prava sportska vrednost, ali prvi čovek ekipe je Filip Čović. Plej ekipe iz predgrađa srpske prestonice, po mnogima, najbolji je igrač KLS, i tako već nekoliko sezona unazad. Misli i zna košarku, a to se oseća svaki put kad ga vidite na terenu. Dakle, sad znamo(mada to nije bila tajna) odakle Pančevcima preti najveća opasnost.

Šta Tamiš može u Železniku? Ako ste pratili duel ovih ekipa u Pančevu, odigran pre desetak dana, jasno je da postoji način kako gosti mogu da se odupru. Sprečiti Čovića, prekinuti tranziciju lopte i zaustaviti pik-en-rol. Naravno, teže je uraditi nego reći. Dušan Hukić i njegovi saigrači, u Pančevu, odigrali su odlično, ako ne računamo treću deonicu. Tada su nastali problemi koji su kasnije prouzrokovali razliku od 15 poena za FMP.

Dakle, pokušati da se greške, kao i „prazni“ minuti svedu na najmanju moguću meru. Desi se, a to se baš osetilo tokom Super lige, košarkaši Tamiša u pojedinim segmentima utakmica zavitlaju misli, a onda i sledi kontra-udar rivala. Ako uspeju da ostanu skoncentrisani tokom svih 40 minuta igre, pa pruže najbolje što umeju, i utisak će biti dosta povoljniji. Neprekidna aktivnost na parketu, često je bila zaštitni znak ekipe iz našeg grada, a u ravni savremenosti, to se najviše i traži.

Šta Tamiš ima i treba da iskoristi do kraja Super lige, a da to bude dobra osnova i za sledeću sezonu?

Rač je odobroj grupi ljudi i sportista. Imaju više zajedničkih osobina, tako potrebnih timu koji želi da napreduje. Takođe, spoj iskustva i mladosti mnogo znači. Kad govorimo o mladosti, onda vredi istaći da ima momaka koji će dugo pamtiti sezonu na izmaku. Ona je poslužila kao neko lično zrenje, tako značajno za nastavak karijere. Možda su neki očekivali neki hibridni KK Tamiš u eliti? No, to se nije desilo i dobro je što je tako. Kratka je sreća u svemu veštačkom, a veliko zadovoljstvo u prirodnom rastu. Videćemo, u kom sastavu će Tamiš igrati od jeseni? Ko ostaje a ko odlazi iz Pančeva? No, ono što je već sada jasno, lepo je bilo i ove godine. Svaka muka se na kraju isplati, a to su momci baš osetili ove sezone.

Pomalo su moji igrači izgubili samopouzdanje posle nekoliko visokih poraza, a nije tako moralo da se desi. Poslednjih dana radili smo i da to popravimo. Protiv FMP-a nema tajni. Oni su s Čovićem apsolutni favorit, a na nama je da odigramo kao u Pančevu, ali da ne ponovimo treću četvrtinu. Hoćemo još ove dve utakmice u Super ligi da odigramo najbolje što umemo, ostavimo dobar utisak i tako se oprostimo od još jedne, za nas, dobre sezone, istakao je Bojan Jovičić, prvi trener pančevačke ekipe za klupski sajt, u najavi meča u Železniku.