Kao vredni hroničari zbivanja u KK Tamiš, u poslednje vreme, dakle godinama unazad, često smo bivali u dvorani Čair, na mestu gde su se sastajali Konstantin i tim iz našeg grada. Uvek je bilo zanimljivo, čarobno za gledanje, bez obzira na pustoš na tribinama. Kao po navici, Nišlije su uvek protiv naše ekipe igrali, što se kaže, kao za život. A grad na Nišavi, centar jednog dela Srbije, nekad poznata evropska industrijska zona, prava je sportska meka. Bar je tako nekad bilo.

Niš sada, kao i ostali gradovi Srbije, bar većina njih, ne može ili ne želi, mnogo da ulaže u ovu društvenu aktivnost. U moderno doba, što je drugo ime za nemaštinu u sportu, ni Konstantin nije zaobiđen. Svakako, to je jedan od razloga što Nišlije u dosadašnjem toku KLS, od 16 odigranih utakmica, imaju samo jedan dobitak. Malo, premalo za klub takvog renomea. No, šta da se radi…

Nikome ne cvetaju ruže. Tamiš ima svoju brigu. Izrasla je u poveliku posle poraza od Dinamika. Naravno, niko razuman nije očekivao sigurne bodove protiv favorita, a Beograđani to u ovom duelu jesu bili, ali, ni mlak otpor Pančevaca, nije dolazio u obzir. Ipak, baš se to dogodilo. Pa šta ćemo sad? Odmah posle utakmice protiv Dinamika, na konferenciji za štampu, Bojan Jovičić je pojasnio:

Nema šta, namerili smo se na boljeg rivala. Sad u Nišu treba da tražimo šansu da sve vratimo kako je bilo – iskreno se ispovedio mladi strateg pred predstavnicima „sedme sile“.

O tome vam pričamo. U Nišu, Nikola Simić i njegovi saigrači treba mnogo i pametno da rade tokom svih četrdeset minuta ovog susreta. Jedno je stanje na tabeli. Tu je sve jasno. Odnos snaga, takav, zatečen, sve daje gostima, ali, neće biti da će sve ići tek tako lako. Ko god veruje u tu priču, slabo poznaje psihologiju sporta. U Čairu, mora biti pravo gradilište, ako se želi do potrebnih bodova.

Naum

U kriznim situacijama mora nešto da se preduzme. Da se pošalje neka važna poruka. Znaju to svi u KK Tamiš. Naveliko smo pričali o takmičenju. Ono služi da se dobija i gubi, jer, da nije tako, bilo bi besmisleno. Ipak, dok koračate ka zacrtanom cilju, na tom putu, treba da budete dosledni. Na teren, s jasnim naumom, da samo junaci pišu istoriju svakog kluba. Makoliko to izgledalo nadmeno, moramo se složiti, retko ko od srpskih sportskih klubova, posebno u važnom takmičenju, ima takav kontinuitet kakav je ispoljio KK Tamiš,

To je jedan od razloga, tim iz Pančeva, u Nišu, bez obzira na sve okolnosti, kao i trenutno stanje na tabeli, mora dati sve od sebe da se odbrani od apriori pobede. Na nju mora da računa samo borbenim duhom, veštinom i timskom igrom. Ako Pančevci dođu, tokom četrdeset minuta, do tog nivoa, neće biti važno ko je rival. Putovanje u Niš, hladne zime, 2017. godine, ostaće im u lepom sećanju.

Još nešto za kraj. Svi momci su zdravi, a tokom ove nedelje, baš se dobro radilo.