Samo nekoliko rečenica o porazu u Vršcu, prošle subote. Tamiš je nadigran u svakom pogledu. Bilo je to jedno od bleđih izdanja momaka iz našeg grada u poslednje vreme, i samo se treba nadati da je sve zaboravljeno. Zato, jer već u nedelju, 22. januara, sledi novo sportsko iskušenje. Pančevci će na megdan starom znancu, timu Mladosti.

Odricanje i potvrđivanje osnovni su postulati razmišljanja, a ostvaren čovek, sada mislimo na sportistu, ne sme i ne treba da ih ignoriše ukoliko želi ostvarenje cilja. Zato, nije bitan jedan poraz ili trijumf, već saglasje sa samim sobom. Tek tada se mogu očekivati ozbiljni rezultati, na svakom, pa i sportskom polju. Zašto ovo ističemo? Zato što brzo utvrđivanje grešaka, pa prevazilaženje istih, uvek bude plodonosno, a tako nešto se očekuje od košarkaša Tamiša u narednom duelu.

Svakako, a to smo i ranije isticali, pobedama se jača moral, ali jasnost želje da se nadmeće, ostavi poslednji atom snage na terenu, to bi trebalo da bude sadržajniji plan, bez obzira na krajnji rezultat. Raduje što su izabranici Bojana Jovičića ove nedelje, posle bolnog „sletanja“ u Vršcu, radili baš dobro. Sve je prštalo na treninzima u hali na Strelištu, a posle mnogo vremena proces rada (pet na pet) dobio je pun smisao. Svi su momci zdravi i spremno dočekuju put u srpsku prestonicu.

Mladost Admiral je oslabljena u odnosu na početak KLS. Otišla su dvojica, verovatno, najboljih pojedinaca. Reč je o Bakiću i Bojiću. Posle njih, nije to više onaj sastav, projektovan za velika dela. Tako bar tvrde stručnjaci. No, ne sede u ovom sportskom kolektivu skrštenih ruku. Doveli su Aljošu Mitrovića, nekada košarkaša Partizana. Uvek su bili neugodan rival Pančevcima. Vlada taj neki poseban duh rivalstva, pa će biti više nego zanimljivo pratiti ovaj meč, kako neki ističu, derbi kola.

Legitimitet u potrazi za vlastitim dobrom

Svaki trening je dokazivanje, a kamoli utakmica u najvišem rangu takmičenja. Svesni su toga košarkaši Tamiša. Odavno su oni stekli pravo da govore o uspehu, ali potraga za vlastitim dobrom se nastavlja. Susret u Beogradu, nova je šansa za potvrđivanje.

Svakako da nas u duelu sa Mladosti čeka neugodan protivnik. Poštujemo taj tim, ali, mislim da je vreme da popravimo utisak posle bolnog poraza u Vršcu. Naša reakcija mora da bude pozitivna. Poznato je, oni su oslabljeni odlaskom najboljih igrača, a to, svakako, treba iskoristiti. Poslednjih dana smo vežbali zaista naporno, a kao retko kad, svi smo bili na okupu i veoma orni za rad. Mislim da takav pristup može samo da nam donese dobro, a u Beograd idemo da pobedimo – jasan je Nikola Simić, kapiten Tamiša, dok najvljuje ovaj susret za klupski sajt.

Nije tajna, Pančevci imaju, trenutno, pobedu više(8:5) u odnosu na rivala(7:6), ali ta činjenica, u sportu je to bar jasno, ne mora ništa da znači. Takav skor je posledica dobrih partija izabranika Bojana Jovičića u proteklom periodu, ali ako se želi isti ritam i u nastavku takmičenja, zna se šta valja činiti.

Svi su zdravi u KK Tamiš. A taj podatak uliva dodatnu sigurnost kod svih koji prate klub iz Pančeva, posebno navijača. Važno je to, jer, u poslednje vreme, nikako da se okupi ceo sastav, da se trenira punim kapacitetom, a onda taj rad sigurno donesi boljitak. Susret u Beogradu igra se u nedelju, 22. januara, s početkom u 13 sati.