Ko je na početku ove sezone KLS pogledao meč u Pančevu, između Tamiša i Dunava, kad su gosti slavili, relativno lako, jasno im je da gostovanje u Starim Banovcima predstavlja pravi sportski izazov za Nikolu Simića i njegove saigrače.

Baš posle trijumfa u hali na Strelištu, osokolili su se Sremci, zaigrali još zrelije, a onda i ne čudi što su posle 14 odigranih utakmica u sredini tabele, čak, moglo bi se reći, bliže vrhu. Nikako se s njima ne sme zavaravati, a samo za manje upućene reč je o timu, kako to obični kibiceri vole da kažu-iznenađenju.

Kako to mogu biti, kad su pre prolaza u KLS, ove sezone, dve godine zaredom napredovali po rang više. Ta, njihova permanentnost u izražaju, praktično, reč je o kontinuitetu dobrih igara, je njihov kapital, koji im daje za pravo da budu tu gde jesu u srpskoj košarci. Posebno su moćni pred svojom publikom. Domaći teren je za njih baš pravo utočište, sklonište od svih briga, a ne pitaju mnogo ni ko je rival.

Još ćemo malo o njima. Odlično igraju jedan na jedan, kako se to kaže, a posebna vrlina im je dobar pik en rol. Izdvaja se Vuković, po mnogima njihov najbolji igrač. Srčani su, a kad im krene, melju. Dakle, nabrojali smo samo neke od detalja koji krase njihov sistem igre, ali, oni su kao celina pravi. Tu, očigledno, leži tajna njihovog uspeha.

Košarkaši Tamiša, kao i stručni štab sve to znaju, pa nema sumnje da će učiniti sve da izbegnu postavljene zamke na terenu. Pančevci su već igrali pred punim dvoranama, na strani, uz frenetičnu podršku domaćim timovima, pa izlazili na kraj i sa tom preprekom. Videćemo kako će biti u Starim Banovcima.

Kad razlozi zvuče logično

Šta KK Tamiš izvlači iz proseka? Da li je reč o obučenosti igrača. Možda voljnom momentu u kritičnim situacijama, ili još neke karakterene osobine. Sve to, ali ne, nije to ključni detalj uspeha kluba iz našeg grada. Svaki svoj podvig su učinili mogućim jer su verovali u to. Dva puta takmičenje u Super ligi i to zaredom, samo je činjenica koja potvrđuje našu tezu.

Zato, svaka utakmica, svaki izlazak na teren nije tek neki ritual za Simića i njegove saigrače, već mogućnost da se pokaže zašto su zajedno, u jednom timu kakav je KK Tamiš. Posle poraza od Vršca, svako od njih, prvotimaca Tamiša, bio je van sebe. Ne zbog ubedljivog poraza, već zbog nedostatka volje da se bude drugačiji kad apatija zakuca na vrata. Svi su obećali da će se veoma brzo izvući iz toga. Tako je i bilo. Ružno zvuči, ali ceh je platila Mladost, u Beogradu. Već posle sedam dana.

Sve se ponovo vratilo na svoje mesto. Zavladao je mir. Nema tu tajni. Znate kako su u svemu tome uspeli? Još žešćim radom. Tako se leči svaki problem, ne samo u sportu. Sigurni smo da vam nabrojani razlozi zašto Pančevci mogu da odigraju solidno i u Starim Banovcima zvuče logično. Ipak, koliko puta smo to sa ovog mesta ponovili, samo je teren merilo vrednosti.

Kad izaberete da vam delo ne bude konzervativno, malo i za uzak krug ljudi, znate šta vam treba činiti.