Najteže je onim timovima koji će se narednih nedelja nadmetati da ostanu u visokom rangu takmičenja. Tamiš ima solidnu zalihu bodova, ali u ovoj igri nema improvizacije, jer, takav pristup mečevima nikome nije doneo dobro.

U petak, 3. februara, u terminu (18 h) kada TV Arena prenosi na svom programu utakmice najvišeg ranga u Srbiji, Pančevci će u Hali na Strelištu ugostiti beogradski Dinamik. Izazov je to u svakom smislu. Ne treba posebno isticati, gosti su favorit. Ne samo jer dele lidersku poziciju sa Vršcem, već iz razloga što, objektivno, u ovom trenutku, igraju bolje. Ipak, u sportu nema apriori predaje, bar ne kod pravih sportista.

Prvo ćemo o klubu z prestonice. Uložen privatan kapital donosi rzultat. Jasan koncept razvoja. Angažovali su Miroslava Mutu Nikolića, uglednog srpskog stratega, člana stručnog štaba nacionalne selekcije, ranije trenera najuglednijih klubova naše zemlje. Nikolić je majstor svog zanata, a ima i skim da radi. Kimani je njegov prvi pik, tu nema dileme, ali ne zaboravimo Stevanovića, Nađfeja, Radulovića, a Kačarević, nekada igrač Partizana, ovih dana se priključio Beograđanima.

Kako protiv favorita? Ajde da se malo igramo rečima i značenjem istih. Naime, koristeći jednostavnu melodiju, koja u sebi ima opojna sredstva, lakše ćemo se suprotstaviti. Šta, ustvari, želimo da kažemo. Tamiš treba da igra svoju igru. Postoji taj sistem, metodičnost Bojana Jovičića, koja uspeva svaki put kada se primeni kako treba. Naravno, pita se i rival, ali…

Smirenost dragocena pred nastup

Da li ćete se iznenaditi ako vam kažemo da Tamiš ove sezone retko gubi kod kuće. Ako nas sećanje ne vara, samo je Dunav otišao iz Pančeva pevajući. Naravno, ne znači to da će Dinamik sada da se uplaši pred ovom činjenicom. Samo hoćemo da istaknemo, važno je znati, kako se pobeđuje.

Do sada smo više hvalili Nikolu Simića i njegove saigrače nego što smo ih kudili. To je njihova zasluga. Učestalost pobeda, u odnosu na bro odigranih utakmica, uz pomoć male matematičke radnje, dovodi nas do stanja zadovoljstva. Pančevci su sada na deobi petog mesta sa skorom 9-6. Iskreno, bilo je tokom ovih 15 odigranih utakmica minuta za pamćenje (recimo trijumf u Čačku), ali i onih za zaborav (Vršac). Najbolji su bili izabranici Bojana Jovičića, kad su cele nedelje pred utakmicu radili žestoko, a onda bili smireni pred nastup.

Dakle, koliko god Dinamik, fakat, ili bar na papiru, bio bolji tim od KK Tamiš, sve to treba revalorizovati na parketu. Mudrost se ogleda u činjenicida se treba primaknuti rivalu, proniknuti u njegove tajne. Kad, posle toga, steknete utisak da ste već prošli kroz celu ovu priču, lakše je stići do cilja.

Sve to može bezbolnije uz podršku publike. Pravi navijači, poklonici isporta, oni istinski, nikada neće propustiti da vide derbi, u bilo kom sportu. Takva čarolija nije stalno dostupna, a bogati iskustvo. Tamišu treba pomoć sa tribine. TV Arena će, uživo, prenositi ovaj duel od 18 časova, a, ko ne može do pančevačkog hrama sporta, neka svaki detalj prati putem malog ekrana. Sigurno ćete biti zadovoljni.