Stasiti momak, 210 cm visoki krilni centar, ostavio je odličan utisak i mnogo pomogao da se Pančevci u sezoni 2014/15 nađu u Super ligi. Ovaj 24-godišnji momak je tada za Tamiš odigrao 35 utakmica, a imao je sjajan učinak. Naime, Kesar je po susretu postizao po 10,1 poen, a imao je i 4,1 skokova. Svojim ponašanjem na parketu, ali i van njega, osvojio je Pančevce, pa ne čudi što vest da se vraća u staro jato nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Kesar je pre prvog dolaska u naš grad nastupao za Slogu i Napredak, a poslednju sezonu je proveo u Igokei, s kojom je bio prvak BIH, a sa ovim timom je osvojio i Kup te zemlje. Takođe, ostvario je i 11 nastupa u ABA ligi, u timu iz Aleksandrovca.

Bilo je to fenomenalno iskustvo za mene. Mnogo sam naučio igrajući za Igokeu, a posebnu zahvalnost dugujem treneru Željku Lukajiću, na čije insistiranje sam i došao u taj klub. Veoma je dobar osećaj nastupati u ABA ligi s mnogim majstorima u igri pod obručevima i to je ta posebnost koju donosi košarka. Uživao sam u svakom trenutku provedenom na parketu. Sa Igokeom sam imao višegodišni ugovor, ali s promenom trenera, došlo je i do nekih drugih, za mene ne baš povoljnih okolnosti, pa sam odlučio da promenim sredinu – naglašava naš sagovornik.

Kad upoznate Igora jasno je da je reč o veoma dobrom momku, sportisti koji uvažava i naš posao, pa zna da raspozna bitno od nebitnog. Zato i ne čeka novo pitanje, već, kao da se nadovezuje na prethodnu rečenicu:

Pre povratka u Pančevo bilo je nekih kontakata i sa FMP-om, ali i to se nekako izjalovilo. Posle toga, nisam više imao dilemu, samo je Tamiš bio u mojim mislima – iskren je Kesar u našem razgovoru.

Sportista, rođen u Vrnjačkoj Banji, nije hteo da istakne, ali, saznali smo da je imao veoma ozbiljne ponude od još nekoliko prvoligaških ekipa, platežno moćnih. Ipak, kod ovog krilnog centra, novac nikada nije imao odlučujuću ulogu, što mnogo govori o karakteru junaka naše priče. Kesar je zato u Tamišu ponovo primljen oberučke. Dobro znaju u ovom sportskom kolektivu ljudske i sportske vrednosti mladog asa, pa su se lako dogovorili. Ni Igor ne skriva zadovoljstvo što je ponovo naš sugrađanin.

Pančevo je za mene nešto posebno. Kad govorim o KK Tamiš, onda želim da istaknem da je reč o najlepšem periodu u mojoj karijeri. Klub je odlično vođen, u njemu rade sjajni ljudi, od Darka i Bojana Jovičića, do svih ostalih koji su celu priču podigli na tako visok profesionalni nivo, da se to retko sreće, posebno u Srbiji. Veoma sam zadovoljan što sam ponovo ovde, a znam da ću napredovati u svakom smislu – jasan je naš sagovornik.

KK Tamiš je obeležio poslednje dve sezone u srpskoj košarci na klupskom nivou. Ako izuzmemo one najveće domaće klubove, nećete naići ninakoga ko iole prati zbivanja u ovom sportu, a ko neće istaći koliko je ova sportska družina dobro organizovana i s koliko pažnje i mudrih poteza vođena. Zato i ne čudi što mnogi žele da zaigraju u Pančevu. Pred nama je još jedna sezona u KLS, a nas je zanimalo šta o tome misli povratnik u redove Tamiša.

Mislim da su ciljevi jasni odavno. Uvek je najbitnije da klub ostane stabilan u ovako visokom rangu takmičenja, da se dobro pozicionira, kao što je bilo i prošlih sezona. Ako se, kojim slučajem, ukaže prilika i za nešto više, daćemo sve od sebe da je iskoristimo. Po svemu sudeći, trebalo bi ovo da bude jedna od zanimljivijih sezona. Ima dosta kvalitetnih ekipa u KLS, a nadam se da će nas publika u Pančevu, kao i do sada, verno pratiti na našem putu kroz elitno takmičenje – zaključio je Igor Kesar naš dijalog za klupski sajt.

Povratkom Kesara u KK Tamiš polako se popunjava i roster. Sa njim u sastavu biće mnogo lakše stići do zacrtanog cilja. Ako uspe da bude na nivou, kao kad je prvi put boravio u Pančevu, nema sumnje, ljubitelji košarke će uživati u svemu što bude pokazivao na terenu. U svakom slučaju-Igore, dobro došao !