Dešavalo se i ranije, neko od timova zapadne u krizu, ali, kad igrate s posebnim žarom, nije bitna pozicija, već koliko želite trijumf.

Pre svega, mislimo da Smederevo ima sasvim dobar tim, čak mnogo bolji od onog što kazuje tabela elitnog ranga, sa dosta mladih, veoma kvalitetnih igrača, potencijalnih reprezentativaca, no, nešto se nije poklopilo i to je to. Ipak, to je za analizu ljudi iz smederevske ružine, ali, svakako, sve što smo naveli, stoji kao činjenica.

Kad je reč o KK Tamiš, ovo će biti sezona, obeležena kao jedna od najneobičnijih od kada je klub osnovan. Pre svega mislimo na nestvaran bilans povređenih i bolesnih igrača. Posebno to mislimo na one najbitnije momke koji nisu mogli da pomognu timu, kad je najviše trebalo, protiv najtežih rivala. Možemo nabrajati do sutra, kad i gde je to bilo, ali, da se ne vraćamo unazad.

Uloga favorita

Pitali smo Bojana Jovičića pred ovaj meč o tome da li je Tamiš favorit protiv Smedereva, bez obzira što gostuje? Mladi strateg našeg kluba nije se dao zbuniti. Prvo je pohvalio mladost domaćina, nalazio reči razumevanja za trenutni nesklad između želja i mogućnosti Smederevaca, ali nije propustio da istakne, dosta toga zavisi baš od njegovih izabranika:

Ukoliko ispoštujemo dogovor iz svlačionice, odigramo srčano i motivisano i mnogo bolje u napadu, možemo se nadati i pozitivnom rezultatu. Takođe, ne sme biti opuštanja. Videli smo kako je prošao Spartak u Nišu, a bili su apsolutni favorit u tom meču. Dakle, jasno je šta treba da radimo ukoliko želimo da pobedimo.

Jovičićev stav je potpuno razumljiv, a drugačije razmišljanje bilo bi suviše pretenciozno. Sa druga strane, uvek treba uzeti u obzir još nešto bitno, kad je reč o aktuelnoj sezoni. Bez obzira da li će Tamiš uspeti da se nađe među četiri najbolja tima, a šanse nisu baš velike, važno je na kom će se mestu naći na kraju prvenstva. Jer, priznaćete, nije isto biti šesti ili deseti.

Kako bilo, duel u Smederevu samo je još jedan u nizu koji očekuje Nikolu Simića i njegove saigrače do kraja sezone. Posle ovog gostovanja na programu je meč sa Beovukom, već u subotu, 1. aprila. Tada će Pančevci biti domaćini, a sa razlogom možemo potvrditi da će i to biti jedna od utakmica sa starim, veoma neugodnim rivalom.

Koliko će ovaj ritam (sreda-subota) odigravanja utakmica, naškoditi košarkašima Tamiša, ali i ostalim ekipama, ostaje da se vidi. Ipak, sigurno je, bliži se kraj nadmetanja, bar za većinu timova u KLS, i nema više izgovora. Ukoliko se želi boljitak na kontu, mora se pobeđivati. Samo na taj način ostavlja se utisak, na navijače, ali i rivale.