Pančevci su završili uspešno pripremni deo, odigrali više prijateljskih utakmica i odradili mnoštvo treninga u teretani i na parketu. Ništa se tu nije promenilo, jer, stručni štab, godinama unazad radi veoma kvalitetno, sistematično i baš kako nalažu ciklusi pripremnog dela. Ipak, ima promena, i to kakvih. Pre svega one se ogledaju u novopridošlim igračima. Već smo vas obaveštavali o tome ko će u novoj sezoni igrati za naš klub, pa nećemo tu priču da ponavljamo, ali važno je istaći, ovo je zaista sasvim novi Tamiš, kad govorimo o igračkom kadru.

Nije ovakav redosled dešavanja nepoznat rukovodstvu sportske družine iz našeg grada. Srpsko košarkaško tržište, migracije igrača, ali i nezadovoljstvo pruženim, s jedne ili pak s druge strane, utiču da se igrači pomeraju. Neki odlaze u inostrane klubove, a neki u „inostranstvo“, dok oni drugi šansu traže u manje zahtevnim sredinama. Od KK Tamiš se očekuje da uvek bude na potrebnom nivou, kakav i iziskuje KLS. Zato nema improvizacija i odluka koje bi ugrozile ugled ovog sportskog kolektiva. Svi momci koji su postali novi članovi Tamiša, nisu samo dobri sportisti, jer to i jeste preduslov da se igra u Pančevu, već moraju da budu moralno prefinjeni i dostojni ove pozicije.

Neće biti lako. To je rečenica koja se često čuje od ljudi koji znaju mnogo o trenutnom stanju u srpskoj košarci, posebno o rangu u kojem se nadmeće i KK Tamiš. Ima mnogo timova izjednačenog kvaliteta, onih sa ozbiljnim budžetima i vrhunskim igračima. Ostali svoju šansu čekaju. Pančevci su navikli poklonike košarke na uspeh, pa se on uvek i priželjkuje, to smo već naglasili, ali, nikad ne treba zaboraviti glavni moto čelnika Tamiša koji neprestano ponavljaju-na prvom mestu je stabilnost kluba, zadržavanje prvoligaškog statusa, pa onda sve ostalo.

Simić

Jedan od retkih koji je ostao u našoj sredini je Nikola Simić. Imaju Crnogorci jedan dobar izraz: Otišlo prtinom. E takav je momak, rođen u Lazarevacu. Prvi probije barijeru pa onda krenu svi iza njega. Na terenu ima neku posebnost koja ga izdvaja iz proseka, a kad počne da „sipa“ koševe u nizu, pesma. Njegova igra se ne može premeriti, jer, u oku posmatrača se ne računaju samo poeni, asistencije, igra u odbrani, gleda se celokupna slika delovanja. Majstor je to. Nikola Simić je novi kapiten KK Tamiš, pa s razlogom baš s njim počinjemo i najavu premijere u KLS. Ipak, pre toga, sledi nekoliko rečenica o formi ekipe i pređenom putu na pripremama:

Što se tiče priprema , sve je odradjeno kako treba. Ekipa diže formu, hemija je ono što nas krasi i smatram da imamo potencijal da ponovo obezbedimo pančevačkoj publici najbolju košarku – istakao je naš sagovornik.

E, sad stižemo do Mladosti. Stari je to rival. Kod kuće, Tamiš je bio neosvojiva tvrđava, ali, oprez treba da bude dobar saveznik. Ovo je prilika da prvi susret u KLS pogleda i što veći broj ljubitelja košarke u Pančevu i okolini. Nema boljeg orijentira od gledanja uživo. Onaj ko ne stigne ili ne može da dođe do hrama sporta u našem gradu, ima mogućnost da ovaj duel pogleda na TV Arena, koja i ove sezone ima ekskluzivno pravo da prenosi utakmice ovog košarkaškog ranga. Elem, šta kapiten zbori o prvoj utakmici u novoj sezoni.

U goste nam dolazi ekipa Mladosti iz Zemuna, nama odlično znan rival. Odigrali smo sa njima prošle godine više utakmica, kako u sezoni, tako i neke prijateljske, pa se može reći, među nama nema tajni. Mi smo se odlično spremili za početak sezone i mislim da uz dogovor iz svlačionice i malo sportske sreće možemo da zabeležimo pobedu pred svojim navijačima. Bodovi iz ovog susreta mnogo bi nam značili, što zbog uspešnog starta, ali i zbog činjenice da nam je Mladost direktan konkurent za dobar plasman – naglašava Simić, odlični poenter ekipe iz Pančeva, pred ovaj duel.

Dakle, sve je spremno za novi početak. Poželimo košarkašima Tamiša sreću i berićetnu sezonu.