U prošlom kolu, ekipa Tamiša je poražena u Novom Sadu od Vojvodine, rezultatom 100:95, dok je Beovuk u gostima poražen od kraljevačke Sloge, sa 106:99. Tamiš pred meč ovog kola ima 12 pobeda i 10 poraza, dok Beovuk ima 9 trijumfa i 13 izgubljenih utakmica.

Što se tiče ekipe Beovuka, najefikasniji u meču sa Slogom bio je Nemanja Vučičević, sa 22 poena i 8 asistencija, i on će predstavljati verovatno i najveću pretnju po koš ekipe Bojana Jovičića. U toj utakmici sa Slogom u Kraljevu se istakao i Bogdan Dragović sa 20 poena i 6 asistencija.

Na drugoj strani, ekipu Tamiša je na gostovanju u Novom Sadu, predvodili su odlični Nikola Sočanac i Ivan Smiljanić sa po 20 poena (Smiljanić je imao i 9 skokova). Treba napomenuti to da je ekipa Tamiša promašila čak 19 slobodnih bacanja, te da na tom meču zbog povrede nije nastupao jedan od najbitnijih igrača Tamiša, Mladen Vitković.

Upravo je Vitković dao izjavu pred ovaj meč sa Beovukom, u kome bi, ako se sve kockice poklope (Tamiš pobedi, a Spartak i Dunav izgube) ekipa iz Pančeva mogla da matematički osigura plasman u Superligu Srbije.

Vitković je izjavio sledeće:

Nakon nesrećnog poraza koji smo doživeli u Novom Sadu posle produžetka,okrećemo se novoj utakmici i ekipi Beovuka. Naš plan je jasan, a to je pobeda. Ulazimo u utakmicu veoma motivisani I spremni da ispunimo zacrtani cilj koji smo postavili pred početak sezone, a to je ulazak u Super ligu.

Utakmica između Tamiša i Beovuka igra se u subotu, 17. marta u hali “Mega Factory” u Beogradu, sa početkom u 18:30h.