Dakle – kraj. Brže od očekivanog, u hitrom ritmu, mogli smo da vidimo na delu košarkaše Tamiša koji su se nadmetali tokom poslednje dve nedelje sa Crvenom zvezdom, FMP-om i Metalcem. Uživanje je bilo videti majstore igre pod obručevima, a još zanimljivije i lepše što su naši sugrađani mogli da uporede vrednosti lokalnih sportskih junaka sa najboljim srpskim timovima.

Biće vremena da se na pravi način analizira cela sezona, ali, čim se Tamiš našao u Super ligi, ocena je jasna-uspeh. Baš tako, jednom rečju, može se definisati sve ono što su zaposleni u klubu, stručni štab i igrači učinili tokom poslednjih meseci. U datim okolnostima, kada više manjka nego što preliva, kad je osirotelost sveprisutna, a za sport se izdvaja koliko se može, više su nego vredni rezultati košarkaša Tamiša. Uspeli su nemoguće, ali to i jeste čarolija zbog koje ljudi van našeg grada poštuju klub koji predvodi Darko Jovičić.

Sad je na redu poslednje kolo u elitnom nadmetanju. Kao što je poznato, nema slabog rivala, ali, možda je, koliko god to zvučalo pretenciozno, došlo vreme da se slavi, prvi put u ovogodišnjoj Super ligi. Tačno je, u goste nam stiže Metalac, ABA ligaš, koji u svom sastavu ima nekoliko baš kvalitetnih košarkaša, ali, veliki izazovi traže junake. Nisu Dušan Hukić u njegovi saigrači uspeli da savladaju ni jednog protivnika do sada, a znan je i razlog, ali… Metalac je za pun respekt. Uostalom, statistika međusobnih duela ne ide na ruku Pančevcima. Ipak, to ne znači da ne postoji nada ili želja da se na kraju takmičenja, stigne do pobede.

Znamo odakle nam preti najveća opasnost. Analizirali smo dobro rivala, a sada je na nama da ispoštujemo dogovor iz svlačionice i probamo da savladamo Valjevce. Pobedom bi zaokružili sjajnu seonu – naglašava Nikola Simić, sjajni košarkaš Tamiša, koji je u poslednje vreme pravi pokretač ekipe.

Kako bilo, sad je pravi trenutak da publika kaže svoje. Ulaskom u Super ligu izabranici Bojana Jovučića su ostvarili izuzetan uspeh. Nije tako loše, kao što bi moglo da se tumači po rezultatima, bilo i na susretima sa favorizovanim timovima Zvezde, FMP-a i Metalca u Valjevu, ali određene slabosti, izražene baš tokom utakmica sa moćnim timovima, drakonski su kažnjeni. Treba razumeti i suv kvalitet. Jedno je kad vredno trenirate, mučite se, dajete sve od sebe i tragate za progresom, a drugo kad u timu imate individualne veličine, stavljene u klupsku službu. Svako zna koji mu je posao i koliko može sebi da priušti, pa u tim okvirima i treba sagledati urađen posao KK Tamiš u elitnom takmičenju. Zato, svi u halu na Strelištu. Ako ste propustili da vidite kako igraju najbolji srpski timovi, sad je trenutak da to ispravite.

Susret počinje u 19 sati.