Naravno, kad u grupi imate rivale kao što su Crvena zvezda, Metalac i FMP, teško je očekivati čudo. Ipak, ono što je bitnije od pobeda jeste činjenica da su momci koji igraju za klub iz Pančeva više nego dorasli životu za koji su se opredelili i to je pravi uspeh. U prvom kolu, Tamiš će u Beograd, na megdan Zvezdi, a ovaj duel se igra u nedelju, 8. maja, u dvorani Pionir, s početkom od 18 sati.

Drugi put zaredom izabranici Bojana Jovičića stekli su pravo na ponos. Čak, moglo bi se reći, ovo zadovoljstvo da ih gledamo s najboljima, postaje trajno. Vrednost kluba, vremenom, samo je porasla, a kako sada stoje stvari, čini se, reč je samo o kapi veselja. Za sve koji poštuju KK Tamiš ono pravo, uz ozbiljnu podršku, tek predstoji. Kako bilo, utisak je da glavno postignuće tek treba da se ostvari.

Šta reći o prvom rivalu? Šta reći o Crvenoj zvezdi? Titule se nižu, a s obzirom na okolnosti, mora se istaći da svaki osvojen trofej ima posebnu težinu. Ove sezone Beograđani su stigli među osam klubova u Evropi. Ostvaren san. Drugi put u nizu najbolja su ekipa Regionalnog( ABA liga) takmičenja. Ovo je Zvezdino vreme. Dejan Radonjić je svojim stavom i košarkaškim znanjem utkao mnogo kvalitetnih niti u poslednje uspehe prestonog sportskog kolektiva, a ostaje utisak, još uvek mnogo više daje nego što dobija. Skorojevićima i sveznalicama još jednom je poslao jasnu poruku, on je košarkaški učitelj-vodič. Titule su jedno, ali nikada niko neće moći da mu ospori zalaganje da u Zvezdi igraju Dangubić, Gudurić, Tejić, Simanić, Rebić. On im je pružio šansu da osete koliko su vredni. Beograđani su favorit da osvoje srpsku ligu, a kamoli da pobede Tamiš. Biće to prilika da na delu vidimo lepu sportsku predtavu, a ako svi akteri pokažu najbolje što umeju-uživaćemo.

Tamiš je već došao do cilja. Sad trči počasni krug. Tokom KLS sačuvali su svoje preobilje i dočekali izuzetnu priliku da se još jednom na pravi način predstave srpskoj javnosti. Takođe, ovo je dobar, opominjući primer i lokalnom stanovništvu. Mora se više poštovati trud, znanje i želja jedne grupe entuzijasta koja je Pančevu ponudila nešto što se retko dobija. Reč je o čistom zadovoljstvu. Zamislite samo. Ispred sebe imate piramidalni plato i pogledate ka vrhu. Mnoštvo kamena treba ispreskakati pa stići do vrha. Vreme, taj najdragoceniji resurs prolazi, ali svi koji su u vezi s KK Tamiš ne presahnjuju s idejama. Pucaju visoko, do samog vrha i uvek ugode i najprobirljivijima. To treba da se poštuje.

Tamiš protiv Zvezde ima motiva na pretek da odigra dobro, čak hrabro. Bojan Jovičić, prvi trener pančevačkog tima, do sada je dokazao da je strpljiv, metodičan, godinama podnosi isto, ali se nikada ne predaje. Sportski, on uvek želi da pobedi. Rival je za poštovanje, ali ne i za strah. Često stratezi umeju da kažu: I oni su samo ljudi. Ipak, postoji nešto preče od pobede u ovom trenutku. Košarkaši Tamiša toliko vole klub za koji igraju, da često pomislimo, dok su na parketu, kao da dele neko blago između sebe. To je lepota sporta.

To je KK Tamiš.