Praktično, formiran je nov tim, ponovo nas nisu mimoišle bolesti i povrede, ali, po starom običaju, svi koji stoje uz ovu sportsku družinu, bili su najbolji kad je najviše trebalo. Zato nije izostao ni rezultat.

Tamišev koncept istine ogledao se u činjenici da se može onoliko koliko je stvarno moguće, pritom izbegavajući pretpostavke. A, kako su se stvari i saznanja podudarili u ovoj priči? Nije teško objasniti. Svako je maksimalno radio svoj deo posla. Nije bilo odustajanja ni kad je na treningu bilo tek nekoliko zdravih igrača. Niko ne može da radi u takvim uslovima. Preciznije rečeno, ne može se tako raditi, ali… Bojan Jovičić je dokazao, matematika, koliko god bila egzaktna, ne može ukalupiti ljudski intelekt. Posle toga, nadovezao se voljni momenat. Krenulo je od Čačka, kad, skoro niko nije verovao u čudo. Ono se, ipak, desilo. Svojstvo i usmerenost Nikole Simića i njegovih saigrača ka boljitku, u svakom smislu, bilo je odlučujuće. Zbog svega navedenog, bravo za napor i požrtvovanje u svakom klupskom segmentu. Svi zaslužuju nezaobilaznu zahvalnost.Tako smo stigli, praktično, do kraja ovog dela nadmetanja.

Još da se odigra susret sa Beovukom, u Beogradu. Ne, ne gledajte trenutno stanje na tabeli, jer, ono neće otkriti suštinu ovog duela. Ako jednosmerno pratimo dosadašnji sled dešavanja, kad je reč o duelima ova dva tima, lako je doneti zaključak. Pobeđivao je svako kod kuće, bar u većini slučajeva. Tamiš tokom KLS ima dve pobede više (7-3), zato je bolje plasiran.

Nizanje koncepcija

Beovuk na svom terenu igra goropadno, često na ivici faula. Ko ne razume takav pristup, upada u zamku poraza. Čvrst tim, nema šta. Imaju u svojim redovima nekoliko igrača koji drže kontrolu. Krilni centar Fundić je do sada imao najbolji indeks uspešnosti, a prati ga bekovski par Pejić – Kapetanović. Da ne širimo dalje priču o rivalu.

Šta reći o Tamišu? Druga koncepcija. Lepršavo, da se protivnik nadigra. Iz odbrane sve potiče, ali, kao zaštitni znak ostaje šut. Taj košarkaški element sve više doprinosi ugledu tima. Naravno, skoro 50% za dva (u 10 odigranih susreta) se, takođe, ne sme zaboraviti. Još malo pa složen mozaik. Šta je, u stvari, dominantna osobina tima. Karakter. Uz postojeće umeće, on donosi opšti benefit. Ili, drugim rečima, Tamiš je pobeđuje i kad igra ispod svog nivoa. To je vrlina ozbiljnih sportskih kolektiva.

Neće biti lako u Beogradu. Gubitak bodova na svom terenu dvostruko se plaća. Svako ko je u sportu zna o čemu govorimo. Zato treba očekivati još žešći Beovuk. Ukoliko Nikola Simić i njegovi saigrači u ovoj utakmici budu sportska sila u izražavanju, onda nema brige. Čim čovek na igralištu uporno gleda kako da dokuči trijumf, već je pobednik. Pančevci imaju i motiv više za trijumf. Ukoliko slave, zadržaće četvrtu poziciju, a po nekim kombinacijama, mogli bi u završnicu Kupa Srbije. Sad se o tome odlučuje. Posle ovog duela, prvenstvo se nastavlja u Novoj godini. Tamiš će 8. januara dočekati Metalac iz Valjeva.