Zato je četrdeset minuta provedenih u dvorani “15. septembar” uvek bio praznik. Košarkaši Tamiša u subotu, 8. aprila, imaju mogućnost da još jednom provere o čemu govorimo.

Takođe, dugovečno je i prijatelstvo dvaju klubova iz Valjeva i našeg grada. Ta vrsta posebnosti i poštovanja sticala se godinama, a nikada nije, tokom odigravanja utakmica, falilo dobre košarke. Poznato je, domaćin ovog duela, pre starta prvenstva, imao je mnogo briga oko sastavljanja tima, sve se “skockalo” u posldenjem trenutku, ali, posle početne faze, polako, ali sigurno, Metalac je krenuo sigurnim koracima ka sredini tabele KLS. S obzirom na sve okolnosti, može se reći, bila je ovo solidna sezona za njih.

Zašto kažemo bila? Zato što je na rasporedu nadmetanja u najvišem srpskom rangu, ostalo još samo dva meča. U, ovom, predposlednjem kolu, Pančevci imaju priliku da se suprotsave starom sportskom znancu. Rizikujemo da nas proglasite patetičnim, ali, posao je takav da pred čitaoce uvek treba izneti činjenice. One kazuju da je zdravstveni bilten KK Tamiša baš loš.

Naravno, od kukanja nema vajde, ali, prosto je neverovatno kakav maler je poterao Pančevce u ovoj sezoni. Nije bilo ni jednog treninga, a kamoli nedelje, da su svi bili zdravi i na okupu. Tako je i sada. Jedno je ko će na put u Valjevo, a drugo, ko je spreman za igru. Ipak, treba učiniti sve da se nezavidna situacija što manje primeti na parketu. Praktično, treba zabrinutost preobratiti u akciju.

Brza rešenja

Pre gostovanja u Valjevu, pitali smo Vladimira Veličkovića, odličnog organizatora igre KK Tamiš, šta se može očekivati u ovom meču:

Imaju dobar tim, sastavljen od nekoliko odličnih igrača. Posebno su opasni kad igraju kod kuće. Treba da se čuvamo da ne upadnemo u njihov ritam igre, jer, onda su najopasniji. Imaju i nedostatke, a to je, kako se kaže, kratka klupa. U tom okviru treba i mi da se krećemo – veli nam sjajni sportista, i sam nedovoljno oporavljen, ali željan da pomogne svojoj ekipi.

Pančevci su ovu sezonu odigrali, ako se u obzir uzmu sve nesrećne okolnosti, više nego korektno. Čisto da ostane zabeleženo. Nije retkost da unutrašnji problemi ophrvaju neki klub, ali, da se jedna priča pretvori u sportski košmar, da iz nedelje u nedelju, doživljavate nov početak. To je bilo, i još uvek je frustrirajuće.

Zanimljivo, a u tome i jeste prava čarolija, što je Bojan Jovičić, mladi trener KK Tamiš, u bezizlaznim situacijama pronalazio brza rešenja. Improvizovao je koliko košarkaška igra to dozvoljava, a njegovi izabranici, oni zdravi, na terenu su često ostavljali više od maksimuma. Videćemo da li će mladi pančevački strateg izvući iz rukava neku novu magiju u Valjevu?

Iz produktivne zabrinutosti često se javljaju neka dobra rešenja. Pozitivna energija može samo da koristi.