Praktično, nadmetanje u eliti, završava se 12. aprila. Manje-više, sve se zna, ali, daleko od toga da neće biti interesantno do same završnice. Pogledajte samo tabelu, i sve će biti mnogo jasnije.

Među timovima koji žele što bolji plasman, mada, sad više ne zavisi samo od njihovih igara, svakako je i KK Tamiš. Da nije bilo nekoliko poraza, kao i baš loše karme, koja nikako da zaobiđe klub iz Pančeva, bar kad je reč o zdravlju igrača, sada bi ovaj tekst izgledao drugačije. No, ne preostaje ništa drugo, već biti dosledan i učiniti sve da ugled kluba ostane i dalje na visokoj razini.

Kako bilo, Nikola Simić i njegovi saigrači u subotu, u hali na Strelištu, od 20 sati, dočekuju Beovuk. Tim iz srpske prestonice stari je sportski znanac naše družine, a, ne može se poreći, uvek je bilo zanimljivo posmatrati te duele. Bez obzira na kom terenu se igralo, rezultat je bio dosta neizvestan, a nije izostala borbenost u igri do samog kraja meča.

Inače, za Beograđane važi da imaju, da tako kažemo, agresivniji pristup, a često njihovi rivali ističu: igraju na ivici faula, pa i grublje. Takav način ponašanja legitiman je do god ne ugrožava integritet suprotstavljenog sportiste, a, na sudijama je da procene koliko je to u granicama dozvoljenog. Da ne bude zabune, ne sporimo kvalitet momaka koje sa klupe predvodi Rajko Mirković. Uostalom, oni su stabilan prvoligaš. Fundić, krilni centar, Pejić, plejmejker i Vučićević, bek, igrači su gostujućeg tima oko kojih se vrti njihova košarkaška filozofija. Videćemo, da li će sva trojica izaći na parket, protiv Tamiša, ali, svakako, do sada su baš oni bili najistaknutiji u svojoj ekipi.

Izvući korist

U sportu je, kao i u životu, svaki dan za učenje. Često smo pominjali nedostatak sreće, za Pančevce, u ovoj sezoni, kao i brigu oko povređenih i bolesnih igrača. Naravno da takve okolnosti utiču na celokupan sadržaj prikazanog, ali, isto tako, u KK Tamiš, naučeni su da od kukanja nema vajde, kako lepo kazuje naš narod.

Značaj pančevačke ekipe, između ostalog, ogleda se i u tome, što nije samo krajnji rezultat pitanje uspeha, već kakav model koriste da do njega stignu. Da malo konkretizujemo. Uvek je lakše stići do cilja kad imate izbalansiran budžet i tim sastavljen u skladu s njim. Naravno, a koji trener, to ne bi želeo, lakše je raditi sa obučenim i odnegovanim košarkašima, ali, da li je uvek tako? Drugo, najviše se poštuje nečiji rad, kad učinite nemoguće s onim čime raspolažete, a to, često, nije baš zlatni grumen u rukama, da se metaforički izrazimo.

Zato i susret sa Beovukom, iz današnje perspektive, više treba posmatrati kao duel gde se može pokazati karakter u svakom smislu, nego utakmicu koja će promovisati nove vrednosti. Pobeda bi bila ok, već smo istakli zašto. Uz dozu ozbiljnosti, kreativnosti i poštovanja dogovorenog u svalačionici, neće to biti iznenađenje. Bar kad je reč o ovoj utakmici, u Pančevu.

Ima još vremena da se svode računi. Sad je bitno dokazati da je vredelo biti svih ovih meseci deo jedne družine koja ne otstupa od svog koncepta. Svako zna šta treba da radi, a kad je tako, ni rezultat neće izostati.