Zašto se nismo iznenadili kad je u naš sportski kolektiv stigla informacija da je KSV odlučio da je Tamiš najbolji klub u našoj pokrajini za 2016. godinu, Bojan Jovičić, najuspešniji trener, a Nikola Simić, prvi igrač u Vojvodini. Zato što je kvalitet bio na strani najboljih.

Priznanja Pančenčevcima, ali i ostalim laureatima, dodeljena su u utorak uveče, 27. decembra, u novosadskom Spensu. Puna svečana sala nije bila iznenađenje za sve koji vole košarku u Vojvodini, a nagrade su uručili Darko Karan prvi čovek KSV, te Branko Lozanov, generalni sekretar ove sportske organizacije. Prisutne je pozdravio i Igor Rakočević, potpredsednik KSS, specijalan gost na ovoj svečanosti.

Nije prvi put neko nagrađen po zasluzi, ali ovakav trijumf se ne pamti. KK Tamiš je zasenio ovim priznanjima mnogo veće sportske kolektive i dokazao da je na vreme usvojio prave vrednosti u agendu razvoja, a da je ovakav put uspeha dobro isplaniran i do tančina sproveden u delo. Pančevci su tako na fenomenalan način proknjižili 2016. godinu, uverivši nas da se dobar rad uvek isplati, a da je i te kako moguće, istovremeno biti skroman, ali moćan.

Zaokružena priča, sve se slaže

Godina na izmaku ostaće u analima KK Tamiš kao jedna od najplodnijih od kad ova sportska družina postoji. Osim što je ostvareno sve što se zamislilo(igrala se Super liga, dva puta zaredom), i ova nova, nagoveštava berićetnu sezonu. Darko Jovičić sa svojim saradnicima odoleva iskušenjima, a, moglo bi se reći, koliko god da je u srcu oluje, čvrsto drži kormilo svog broda. E, to je, u stvari, najveći uspeh KK Tamiš. Ostati upamćen po dobru i kvalitetu.

Zapravo, kad se govori o KK Tamišu, moramo se složiti, nije ovde reč o blesku lucidnosti, već o klupskom univerzumu koji podiže nivo svesti koliko je bitno ulagati u prave vrednosti. Karakter pre poena, genetska legitimacija pre bilo kakve raskoši. Zbog takvog načina razmišljanja mnogi nisu u mogućnosti da se suprotstave KK Tamiš. To je uspeh koji niže nove uspehe, pa priznanja iz Novog Sada ne čude.

Ono što smo videlu u Srpskoj Atini, tokom svečanosti, pa kasnije, na koktelu priređenom laureatima u čast, jasno nas uverava da klub iz našeg grada uvažavaju svi, ama baš svi, koji iole nešto znače u ovdašnjoj košarci. Šta još želimo da istaknemo, kad se već hvalimo. Ono najbolje tek sledi. Ne, po pitanju jurnjave rezultata. Već osobenosti koja se može opisati sledećim rečima: To je bilo dobro, a sad, hajde da vidimo možemo li još bolje.

Vreme je praznovanja. Za koji dan će Nova godina, pa Božić. Odmah posle toga nastaviće se KLS. Nema se vremena za dužu pauzu. Uostalom, košarkaši Tamiša ni nisu, niti će imati, previše slobodnih dana. Fokus ostaje na klupskoj stabilnosti, a svaka, eventualna šansa, treba da se iskoristi. Za sada sve izgleda skladno, bez obzira na mnoštvo briga. Reklo bi se, KK Tamiš je zaokružena priča, sve se slaže.

Srećni vam novogodišnji i božićni przanici!