Šteta što košarkaši Tamiša nisu materijalizovali fenomenalnih deset minuta poslednje deonice prošlonedeljne utakmice u našem gradu , kad smo ugostili Borac iz Čačka. Bio bi to preokret za pamćenje, neverovatna uvertira za meč protiv Spartaka. Ovako…

Odlazak na sever Vojvodine, ama baš uvek, bio je pravi sportski izazov za Pančevce. Igrale su se dobre utakmice, dobijalo i gubilo sa obe strane, a ni lepe košarke nije nedostajalo. Pitanje: kako će biti ovog puta? U Pančevu je bolnica i to ona mobilna, kad mislimo o KK Tamiš. Ima više povređenih i bolesnih igrača, pa nije bilo lako ni trenirati tokom ove nedelje. A, rival težak, prejak.

Spartak je odlična ekipa, sa isto takvim trenerom. Pobedili su nas jesenas u Pančevu, ali, tada smo igrali bez Veličkovića, Savića i Kesara. Nažalost, ponovo smo u sličnoj situaciji pred put u Suboticu. Cele nedelje smo bili nekompletni, imamo povređene i bolesne igrače. Ipak, raduje me kako su moji izabranici odigrali jedan deo utakmice protiv Borca i prava je šteta što nismo uspeli da zaustavimo njihovu fenomenalnu seriju pobeda. Uvek kažem, idemo da damo najbolje što imamo, pa ćemo videti kako će sve ispasti na kraju – izjavio je Bojan Jovičić za klupski sajt, pre duela protiv Spartaka.

Reklo bi se, ne samo zbog trenutnog stanja na tabeli, domaćin je ovog puta favorit, ali je tačno da ima i jedan trijumf više od Pančevaca. Od kad je mladi stručnjak Dušan Alimpijević preuzeo kormilo stručnog štaba Spartaka oseća se njegov pečat u igri ove ekipe. Stekli smo utisak, posebno je raspoložen za taktičko nadmudrivanje sa njegovim kolegom Jovičićem, a interesantno je da obojca pripadaju dolazećem talasu mladih, ali veoma upečatljivih stručnjaka. Ostaje da se vidi ko će ovog puta biti uspešniji.

Kako disati punim plućima

Nikad trenerima, a još manje igračima, nije lako kad sastav s kojim vežbaju nije potpun. Trening je pravo merilo rada, a kako da steknete utisak kad ne možete računati na bitne igrače. Ovog puta pod znakom pitanja su Simić, Savić i Milošević. Bilo bi dobro, da tako kažemo, kad bi svi u KK Tamiš mogli da udahnu punim plućima, i u takvom raspoloženju krenu u Suboticu. No, parket će pokazati sve.

Porazom od Borca Pančevci su skoro sasvim ispali iz trke za plasman koji ih vodi u Super ligu, ali, to ne znači da je i definitivno kraj nadanju. Dobrim nastupima, a podsećamo, ostalo je da se odigra još sedam kola do kraja KLS, računajući i ovaj sutrašnji, može se popraviti stanje na tabeli elitnog košarkaškog takmičenja u našoj zemlji, a, možda, učiniti i nešto više. Ono što je sigurno, ni protiv Spartaka, a ni sa ostalim rivalima, ovdašnji košarkaši neće pristupiti kao da je sve gotovo i bez motiva. Ne, ne pričamo samo o surovom profesionalizmu, već, tvrdimo to poznajući karakter lokalnih sportskih heroja.

Samo da zdravlje posluži.