Čačak je grad košarke, a svaki put kad Tamiš igra sa momcima koji nastupaju za klub sa obala Morave, naglasimo, u srcu Srbije košarkom su počeli da se bave Radmilo Mišović, Dragan Kićanović, Želimir Obradović i mnogi drugi sjajni sportisti, koji su obeležili jedan od najtrofejnijih sportova naše zemlje. Tradicija za poštovanje, vredni rezultati, a sadašnjost, i te kako svetla. Pre starta KLS Čačani su tako dobro popunili roster pa su ih, s razlogom, svrstali u grupu klubova koji mogu da ostvare visok plasman. Situacija se još više popravila dolaskom dvijice iskusnih i veoma pouzdanih igrača. Reč je o Žigeranoviću i Mićiću.

Ko je bar jednom kročio u dvoranu gde nastupa Borac, jasno mu je šta čeka Pančevce u subotu od 19 sati. Uloga favirita je namenjena domaćem sastavu i to je u redu. Najviše i pre svega, jer kod kuće igraju odlično, retko gube, a kako smo već naveli, pojačani su baš dobro. Neko će reći, pa da, ali ako pogledate tabelu, Borac ima isti skor kao i Tamiš (2-2). Tačno je to, ali, Ćarapić, Radonjić, Todorović, Đoković, uz pomenute Žigeranovića i Mićića, predstavljaju ozbiljan bedem svakom timu, posebno kad se igra u dvorani u Čačku.

Čemu se nadati?

Ima Tamiš svoje adute. Trijumf nad Konstantinom, ali, pre svega pristup u većem delu susreta i način kako su izabranici Bojana Jovičića dobili ovu utakmicu, donosi optimizam. Konačno smo videli pljusak dobrih poteza Veličkovića i drugara. Posebno je važno istaći da su se vratili na vreme u igru, posle loših 10 minuta u uvodnoj deonici susreta, a to dosta kazuje o karakteru Nikole Simića, kapitena tima i saigrača. Šut, konačno je sve bilo kako treba, čak i više od potrebnog. Ogroman postotak uspešnosti za dva poena je dobar znak, a popravlja se i šut sa distance. Odbrana je, kad je najviše trebalo, radila kao precizan sat.

Popravilo se raspoloženje, iako nije sasvim sve ok. Najviše to ističemo zbog zdravstvenog stanja Igora Kesara. Mladi krilni centar ima problem sa okom, mora da miruje, a to ne ide u prilog njemu samom, kao ni timu. No, ima podršku svih u KK Tamiš, a zdravlje je uvek na prvom mestu, pa valja sačekati asa u igri između obručeva da se potpuno oporavi i varti u ekipu. Pored toga, sve ostalo je na nekoj uzlaznoj putanji. Vratio se pozitivan duh tokom treninga, vežbalo se ove nedelje, kao i uvek do sada, punim kapacitetom, a to su preduslovi da se ostvari boljitak u igri.

U Čačku treba da budemo maksimalno koncentrisani, da veoma ozbiljno priđemo rivalu, i utrošimo svu energiju koju imamo, kako bi tražili šansu protiv Borca – jasan je Bojan Jovičić, šef struke KK Tamiš.

Kad smo mladog stratega pitali na šta njegovi igrači treba posebno da obrate pažnju, nije hteo da otkriva taktičke varijante, ali je napomenuo da Čačani imaju na svakom mestu u timu po dvojicu odličnih igrača i da svih 40 minuta igre mora da se bude aktivan.