Prvoligaško nadmetanje, ovog puta, moglo bi biti najneizvesnije do sada, kad je reč o tome ko će u Super ligu, ali i koji od timova će napustiti ovaj visoki rang. U društvu najboljih nalazi se i KK Tamiš.

Sportska družina iz Pančeva, u poslednje vreme, bila je najprijatniji deo ove lepe košarkaške priče, a prolaz u Super ligu, i te kako je podigao njen rejting. No, u sportu, kao i u životu, uspeh usložnjava značenje, pa nema mesta ushićenju. Samo naporan rad i stabilnost kluba donose boljitak u svakom smislu, a Pančevci su do sada, na čudnovati način, uspevali da objasne koliko je bitno kad je svaki klupski segment utemeljen na znanju.

U Tamišu se odavno zna ko šta radi. Za stručni deo zadužen je Bojan Jovičić, šef trenerskog tima, koji godinama unazad ima isti zadatak-kako opravdati očekivanja. Ne bi to bilo pitanje od esencijalnog značaja, kad bi KK Tamiš bar dve sezone zadržao identičan sastav. No, u uslovima poslovanja u Srbiji i sa ovakvim tržištem, to je nemoguće. Zato je misija talentovanog stručnjaka-poput holivudskog blokbastera-nemoguća, ali, on, nekako, uvek uspe.

Jovičićeva radionica

Evo, najboljeg primera. U odnosu na prošlu sezonu, u klubu su ostala samo trojica igrača:Aleksandar Ilkić, Nikola Simić i Dušan Milošević. Stigli su:Vladimir Veličković, Mladen Vitković, Stefan Savić(svi iz Konstantina), pa Adam Mirković(Francuska), Igor Kesar(Igokea), Nemanja Đorđević(OKK Beograd), Vladimir Trajković(Zemun) i Dušan Vuletić(Sloga). Dobro, možete konstatovati, pa i kod ostalih je slična situacija, migracija igrača je normalna pojava u Srbiji. Mogli bi delimično da se složimo, ali postoji određena pojava, koja mnogo otežava rad i spremnost tima pred početak lige. Reč je o kasnom priključivanju igrača. Recimo, Igor Kesar, odlični krilni centar i veliko pojačanje, stigao je pre desetak dana, a Dušan Vuletić, toliko čekana „petica“(centar) jedva i zna da dođe do hale sportova na Strelištu. Ipak, očekuju se dobre vesti, jer, KK Tamiš, uvek je nekako pod posebnom lupom ljubitelja sporta u našem gradu.

Zato Bojan Jovičić i njegovi saradnici ne mogu da se opuste i rade na miru. Stalno pišu novu posvetu na stranicama KLS. U radionici stručnog štaba KK Tamiš, zato je zanimljivo, a uz to, iz nje izlaze odlični rezultati. Šta se može očekivati od nove sezone, prvo smo upitali glavnog trenera ekipe iz Pančeva?

Na početku našeg razgovora, ajde prvo to da kažem, zadovoljan sam kako sada naš tim izgleda, bez obzira što nam se Dušan Vuletić priključio, malte ne, pred početak takmičenja. Rešili smo to bolno pitanje centra. Na ostalim pozicijama imamo kvalitetne igrače, ali, pre svega ljude sa karakterom. Ponovo imamo mnogo novih igrača, ali to postaje već praksa, pa radimo nesmetano u takvim okolnostima. Već zvuči kao fraza, ali, zaista, ovo je već druga sezona u kojoj postoji dosta timova sa izjednačenim kvalitetom. Svakako, zna se ko se najbolje kotira, i ko ima izgledne šanse za Super ligu, ali biće interesantno oko sredine tabele, kao i kad je reč o ekipama koje će se naći u donjem delu iste. Iskreno, da me sada pitate-koji su naši dometi, ne bih znao da kažem – besedi Bojan Jovičić za klupski sajt.

Najbolji kad je najteže

Reč po reč sa mladim stručnjakom, pa stižemo do konkretnosti. Javnost uvek želi da zna kakve su ambicije, mada je o tome teško govoriti, a već smo naveli otežavajuće okolnosti.

Pred početak svakog prvenstva istaknem da je za nas najvažnije da klub bude stabilan, da zadržimo prvoligaški status, a o svemu drugom, možemo govoriti kad se takmičenje malo razvije, razbistri, što bi se reklo. Mi, kao po nekoj lošoj navici, uvek slabije startujemo, ali, priznaćete i raspored nam nikako ne ide na ruku. U prvih šest utakmica igramo sa čak četiri tima koji pretenduju na sam vrh tabele(Mladost, Borac, Spartak i Dinamik), tako da će biti vrlo teško u uvodnim utakmicama. Javnost verovatno zna, posebno oni koji ozbiljnije prate dešavanja i ostali klubovi traže svoje mesto u ovom rangu. Treba obratiti pažnju na Vršac, pa Napredak koji sada predvodi Oliver Popović. Smederevo nastupa sa pojačanjima iz Mege, a Slogu je preuzeo Boško Đokić. Znate šta, čak se i Metalac, koji su mnogi otpisali, konsolidovao, tako da ne bih donosio preuranjene zaključke. Naša dobra strana je što u timu imamo karakterne igrače, takmičare. Oslanjamo se na našu slogu, kako neko voli da kažu-hemiju, pa se nadam da ćemo uspeti da uradimo dobar posao – ističe naš sagovornik.

Nije tajna, Bojan Jovičić ćutke i sa istim zadovoljstvom, kao kad je krenuo trenerskim putem, radi u interesu KK Tamiš. Nije od onih koji liče na sveznajućeg starca, pa olako deli lekcije, ali iskrenost mu je uvek bila vrlina. Zato ne čudi, kad bez uvijanja kaže, od Tamiša ima boljih u KLS. Požali se, više, onako u poverenju, na uvek nov početak, ali takav je posao, što bi se reklo. Pančevci su već dokazali da umeće nikada nije plod slučajnosti, jer, samo se teškim radom stiže do vrha. Dobra osobina svih koji imaju veze sa ovim sportskim kolektivom jeste što sve zaključke donose na osnovu slike u celini. Tako je i ovog puta. Postoji vizija, teren, a biće potrebno i malo sreće. Kao i uvek.