To će biti prilika da građani Pančeva po 4. put u istoriji njihovog najboljeg košarkaškog kluba podrže svoje sugrađane u meču protiv Crvene Zvezde. Verni navijači Tamiša dobro pamte istorijsku pobedu protiv ovog rivala 2010. godine. Naime, to je bila prva pobeda od kad se igra Super liga u kojoj je bolji rival bio učesnik KLS od Abaligaša. Šanse za još jedan takav podvig su objektivno male, ali u sportu je sve moguće.

Bojan Jovičić, trener ekipe Tamiša, izjavio je:

U goste nam dolazi ekipa koja je ove sezone pobeđivala Barselonu, Makabi, Real u Madridu i da ne nabrajam dalje… Te partije govore dosta o našem protivniku, kojeg sa klupe predvodi izvrstan mladi strateg, kojeg izuzetno poštujem, ne samo na terenu, već i van njega. Što se nas tiče, raspodelićemo minutažu što je bolje moguće, jer smo u prošla dva, veoma bitna kola, izgubili dosta energije, no trudićemo se da energetski odgovorimo što bolje protivniku.

Tamiš ima dve pobede u četiri odigrana meča, dok ekipa sa Malog Kalemegdana ima pobedu više. U prošlom kolu Pančevci su slavili u Zemunu, a Zvezda je bila ubedljiva protiv ekipe Zlatibora.