Ne, nije nam namera da omalovažimo klub sa juga Srbije, jer, poslednje mesto na tabeli, u ovom trenutku, niti je merilo, niti fer projekcija stanja, već konstatujemo ono što smo primetili u dosadašnja tri odigrana kola. Svakako, nemaju se s čim hvaliti ni košarkaši Tamiša, ali, po prikazanim partijama, za nijansu su u boljem položaju.

Koliko smo puta govorili o lošem rasporedu na startu KLS, kad je reč o KK Tamiš, ali, od istine se ne može sakriti. Zato dva poraza u nizu, od Dunava kod kuće i Dinamika u Beogradu, obavezuju sve u klubu iz našeg grada da se igra podigne na viši nivo. Šta je dobro u ovom trenutku za Pančevce? Ko bolje poznaje prilike, a to je jasno od ranije, radi se dobro, bez problema, a trening je uvek bio merilo uspeha. Dakle, i ove nedelje na parketu hale na Strelištu treniralo u visokom ritmu, kovali planovi kako da se prebrodi kriza i Nišlije dočekaju u najboljem izdanju.

Konstantin jedini do sada, posle tri odigrana susreta nema pobedu. Ostali su desetkovani u odnosu na prošlu sezonu, a Veličković i Vitković su iz Niša stigli u Pančevo i pojačali Tamiš. Ipak, da se ne zavaravamo, ko god da nastupa u KLS, pa makar do sada nemao ni jedan trijumf, nije za potcenjivanje. Uvek su Pančevci i Nišlije igrali dobre utakmice, a često, skoro uvek, krajnji skor bio je na jednu loptu, što se kaže. Zato oprez nije na odmet. Potvrđuje to i Nikola Simić, kapiten KK Tamiš:

Naravno da treba da budemo oprezni. Jesmo favoriti u ovom meču, igramo kod kuće i situacija je takva kakva jeste, ali, Konstantin nije klub koji treba da omalovažimo. Oni, kao i mi, imaju svoje brige, ali se nadam da ćemo mi odigrati mnogo bolje nego što je to do sad bio slučaj i na kraju slaviti – jasan je koš-geter pančevačkog kluba u najavi duela.

Kad pričamo o trenutnoj situaciji u Tamišu sve treba da bude šira slika ukupnog dešavanja. Niko od momaka koji igraju za tim iz našeg grada nije zaboravio da ubacuje u koš, niko se nije zasitio košarke posle tri odigrana susreta, niti je karakter Jovičićevih izabranika na tom nivou. Zato, bez obzira na ispoljene slabosti, vera u ove momke ne sme da napušta svakog ko je iskreni ljubitelj sporta. Konstantin bi, u slučaju pobede našeg tima, mogao da bude i neka vrsta prekretnice, kao i iskupljenje za do sada propušteno, ali, da sačekamo, pa na terenu se uverimo u boljitak u igri KK Tamiš.

Susret s Nišlijama igra se, da podsetimo, u subotu, 29. okrobra, s početkom u 19. mesto dešavanja – hala na Strelištu.