Pančevci ponovo domaćini u KLS

Dakle, drugi put zaredom, Nikola Simić i njegovi saigrači nastupiće na domaćem parketu. Posle srećne pobede protiv Mladosti, na premijeri, u goste dolazi sastav iz Starih Banovaca, koji, bez obzira što je novajlija u ligi, ima šta da kaže. Dovoljno je samo pogledati njihvu utakmicu protiv Vršca, iz prvog kola KLS, i ubedljivu pobedu protiv neugodnog rivala i mnogo toga će biti jasnije.

Ako niste dovoljno upućeni, onda da istaknemo da Dunav u svojim redovima ima nekoliko sjajnih individualaca, a svakako da se izdvajaju plejmejker Malidžan, koji je bio i MVP KLS, kao i Vukosavljević, centar. Predvodi ih trener Vuk Stanimirović, nama Pančevcima poznat i kao strateg Kris-Krosa, srpsko ligaša iz našeg grada. Dakle, neće ovo biti lak zadatak za KK Tamiš.

Ako se osvrnemo na start sezone, čak malo analiziramo viđeno iz duela sa Zemuncima, jasno je gde je bilo najviše propusta u igri domaćeg tima. Pobeda u poslednjoj sekundi, poenima Dušana Miloševića, dolazi kao podstrek da se ide dalje, s računicom kako se dobar rad uvek isplati. Šta nije štimalo? Šut je bio problematičan. Nizak procenat uspešnosti, svakako, nije ogledalo igrača kluba iz našeg grada. Navikli smo da ih pratimo u mnogo boljem izdanju, kad je ovaj segment igre u pitanju, pa se, s pravom, očekuje boljitak u duelu s timom iz Starih Banovaca.

A, kako su onda Pančevci stigli do šanse da dobiju Zemunce? Lako je to objasniti. Kad je bilo najpotrebnije, a reč je o samoj završnici, digao se ceo tim. Baš taj, klupski duh Pančevaca i ranije je krasio ovaj tim, pa ne čudi što se hemija, kako se to kaže, nije raspršila. Bio je zadovoljan Bojan Jovičić pobedom svojih izabranika i pored navedenih slabosti, jer, kako je istakao strateg Tamiša:

Tim je doneo pobedu, a ono što smo se dogovorili u svlačionici, momci su ispoštovali.

S te strane gledano, domaćin sada ima dobar temelj da nastavi KLS priču. Važna je svaka pobeda, čak, može se reći, nepovoljno je, a nije to neka velika istina, ako se gube bodovi kod kuće. Kao retko pre, liga je ove sezone baš izjednačena kvalitetom, a mesta, kad je već takva situacija, imprivizacijama nema.

Tamiš u hali na Strelištu igra uvek na pobedu. Pančevo je do sada bilo neosvojiva tvrđava. Uz pomoć publike, sve je lakše, a podrška je sada neophodna. Dobar start, a sa dve pobede u nizu, to se može smatrati tačnim, važan je za svaki tim, pa i za Pančevce. Ne zaboravimo, nije, kao i uvek do sada, žreb bio naklonjen našim sugrađanima na početku KLS. U prvih šest mečeva, čak četiri rivala pretenduju za sam vrh. Kad je to poznato, kao i kvalitet timova s kojim će Tamiš u narednih mesec dana igrati, svaki trijumf je zlata vredan.