Ekipa Tamiša nalazi se u jako dobroj formi, budući da su u poslednja četiri kola ostvarili veoma ubedljive pobede, uz nesrećan poraz od Vojvodine u Novom Sadu u odličnoj utakmici. U prošlom kolu, Tamiš je salvadao KK Dunav rezultatom 94:74.

Košarkaši Mladosti, u prethodnom kolu su takođe ostvarili pobedu. U Kraljevu su trijumfovali nad domaćom Slogom, rezultatom 87:79. Ekipa Bojana Jovičića nalazi se trenutno na šestoj poziciji u KLS-u sa učinkom od 14 pobeda i 10 poraza, a u prethodnom kolu su osigurali ulazak u Superligu, tako da na ovom meču nemaju imperativ pobede. Sa druge strane, Mladost ima po 12 pobeda i poraza u prvenstvu.

Izjavu pred ovu utakmicu dao je Ivan Smiljanić, jedan od najboljih igrača Tamiša ove sezone:

U prošlom kolu smo obezbedili Superligu ali u preostala 2 kola ćemo pokušati da ostvarimo što bolju poziciju na tabeli. Utakmica protiv Mladosti je sledeća i na njoj ćemo prvenstveno gledati da im se revanširamo za poraz iz prvog dela a naravno da nas ta pobeda stavlja na deobu izmedju 4 i 5 mesta. Obe ekipe se dobro poznaju i sutra očekujem jednu jaku i neizvesnu utakmicu a nadam se da cemo na kraju mi izaći kao pobednici.

Meč ovih dveju ekipa odigraće se i Zemunu, u hali Vizura Sport, u nedelju 1. aprila, sa početkom u 15 časova.