Pre početka rada, Bojan Jovičić, šef stručnog štaba, ukratko je prezentovao plan delatnosti do starta KLS i predstavio nove igrače.

Radom do uspeha

Zvanično, KK Tamiš su do sada pojačali Vladimir Veličković i Mladen Vicković, nekadašnji igrači niškog Konstantina. Kako smo saznali, još niko nije napustio klub iz grada na Tamišu, ali sasvim sigurno, tim će se dosta razlikovati u odnosu na prošlu sezonu. Neki žele da odu, dok je za nekima prestalo interesovanje. Trener Tamiša, za klupski sajt je istakao da su im potrebni igrači na svim pozicijama, osim za mesto organizatora igre, jer su novopridošli Veličković, ali i mladi Aleksandar Ilkić, prve opcije.

Momke i stručni štab na okupljanju je pozdravio i prvi čovek kluba, Darko Jovičić, poželevši im sreće u radu i pre svega, kako je naglasio, zdravlja pred početak još jedne sezone u elitnom nadmetanju.

Košarkaši će sve vreme raditi u Pančevu, a pored isrpljujućih treninga, odigraće i više prijateljskih utakmica, pre nego što počne borba za bodove.

Čardak – stara baza

Dok se prvi tim sprema u Pančevu, već po tradiciji, ostali pogoni, tokom avgusta su na Čardaku, poznatom izletištu pokraj Kovina. U ovoj oazi zdravlja, prepunoj sportskih terena, okruženi borovom šumom, u izvanrednom ambijentu, smestili su se dečaci I devojčice, članovi KK Tamiš. Nije ovo mesto tek tako izabrano da bude sedam dana pribežište mladih sportista. Njih, preko sto, imaju sve uslove za dobar rad, ali i odmor i zabavu. Na Čardaku, a to je poznata činjenica, kad je reč o geografskom položaju, kao i uticaju vetrova koji do ovih krajeva stižu sa Karpata, imate dejstvo kao da ste na Zlatiboru. Čak pet terena, a moguće je da se koriste i u večernjim satima, na raspolaganju su trenerima i deci, što svakako doprinosi boljem i kvalitetnijem boravku u prirodi. Ovo je čak šesti dolazak delegacije KK Tamiš na letnje pripreme, a još jednom smo se uverili, pre svega zbog osmeha na licu dece, da je to odličan potez uprave renomiranog sportskog kolektiva iz Pančeva.

Na pomenutim terenima vlada red, a kad smo mi stigli na Čardak, baš u vreme prepodnevnog treninga, svi su bili angažovani. Radi nekoliko grupa košarkaša, od najmlađih, onih iz školice košarke, pa do juniorskog pogona. Trenere predvode Ivan Radovanović i Miodrag Tasić, najiskusniji, a tu su još: Vlada Anđelković, Darinka i Aleksandar Jovanović, Nikola Lazarević, a da sve bude potaman u trenažnom procesu brine Olgica Đuričin, sekretar kluba. Kao i uvek do sada, tokom boravka dece na Čardaku, oni imaju medicinsku negu, a o njoj brine dr. Milica Veljković.

Deca imaju tokom dana dva treninga, obavezan odmor, a hrane se u prostranoj menzi. Obroci su prilagođeni tom uzrastu, obimni su, a uverili smo se i sami, sve ima odličan ukus. Čovek koji je “probio led” i prvi doveo KK Tamiš na Čardak je Dejan Nađ. Ovaj sportski entuzijasta, vredni čovek i pravi vojnik sportske družine iz našeg grada, uspeo je za kratko vreme, boravak Pančevaca na ovom predivnom mestu, pretvori u nezaboravni doživljaj. Brine o svakom detalju, uvek je na raspolaganju, a njegov predusretljiv odnos sa ljudima iz “Vojvodinašume” koji se s godinama produbljuje, doprineo je da KK Tamiš ima poseban tretman. Nađ ne voli previše da ističe svoje zasluge za sve dobro od kad su naši sugrađani stigli( od 15-22. Avgusta) na Čardak, ali njegov trud se ne može prenebregnuti.

Sve ide onako kako smo i zacrtali. Pre svega, sva deca su dobro i zdravo, a to nam je uvek najvažnije. Postoji utvrđen raspored treninga i nekih drugih obaveza, a ima dovoljno vremena za odmor , kao i zabavu. Deca su se već navikla na boravak na Čardaku i uvek se rado odazivaju na ove pripreme. Naš boravak ovde polako prerasta u tradiciju, a prilika je da se zahvalim i odgovornima iz “Vojvodinašume”, koji gazduju ovim izletištem, za veoma korektan odnos prema nama, što mnogo olakšava rad i boravak – naglašava Dejan Nađ, organizator priprema, dok besedi za klupski sajt.

Nećemo reći ništa novo, ako istaknemo: U sportu, dobar rad uvek donese rezultat. Ipak, da bi se stiglo do cilja, neophodno je biti istrajan i strastven. To se, takođe, uči. Zato je Čardak posebno mesto. Polazište za nove uspehe, gde se igra košarka i postaje bolja ličnost.