Imaju izabranici Bojana Jovičića, taj, neki moćan dar, da pokažu najviše kad je najteže. Sloj po sloj, otkrivaju visoki nivo obavljenog posla, uveravajući nas da sled narednih događaja može biti još uspešniji. No, da sačekamo, neka Simić i saigrači govore na terenu.

Šta je nesporno? Ostavljaju nas u uverenju da je klub svetinja. O karakteru se jedino ne može raspravljati kad je reč o ovoj sportskoj družini. Birani su momci koji nastupaju za KK Tamiš kao po nekom nevidljivom obrascu. Postoje i druge dimenzije, ali njihov odnos jedan prema drugome, kao i prema dresu koji nose, e to je za pohvalu. Na te momke se može pouzdati. U tome se ogleda jačina sportske družine iz našeg grada.

Stižemo do Napredka. Ako neko misli, lako ćemo sa Kruševljanima, onda taj malo zna o igri pod obručevima. Naravno, to ne znači da se treba plašiti popularnih „čarapana“, ali, oprez, kako to često istaknemo, neka bude prisutna kategorija u glavama sjajnih sportista. Gosti za nijansu imaju slabiji skor, to jest, pobedu manje od Pančevaca, pa je takav i raspored na tabeli KLS. Predvode ih momak sa dva prezimena Đorđević Marinković, pa amerikanac Dejvis, kao i odlični Milinčić. Svakako, ostali znaju da igraju, da priprete.

Brige nisu poverili drugom

Toliko smo već govorili poslednjih sezona o malerima košarkaša Tamiša. Bolesti, povrede i ostalo, nikako da mimoiđu družinu. Ma ne može se ni trening uraditi kako valja, a šta tek reći za utakmice. Pitajte trenera u bilo kom sportu kad nema dovoljno upotrebljivih igrača kako se oseća pred meč. Ipak, brigu nisu poverili drugom. Sami se nose sa izraženim problemima, pa jedan po jedan arhiviraju.

Kesar se vratio protiv OKK Beograda, a, možda će i Veličković na parket, bar na nekoliko minuta. Videćemo u subotu. Savić će gips na ruci nositi još neko vreme, povreda je baš neugodna. Ono što je Jovičiću na raspolaganju, kad progovori na parketu, deluje zrelo i pametno. Protiv OKK Beograda se to baš lepo videlo. Milošević je prednjačio. Vratilo mu se konačno. Kapiten Simić je bio za pohvalu, ali i ostali momci su odigrali pametno, baš kako treba. Uspeh protiv Kruševljana doneo bi mnogo više od dva osvojena boda. Bio bi to zalet da se prvi deo takmičenja u KLS još uspešnije privede kraju, a, onda, sve će biti lakše. No, otom potom.

Mnogo su već mečeva odigrali Tamiš i Napredak, skoro da nema tajni u igri dveju ekipa. U složenoj situaciji, pa makar se ona dešavala u sportu, uvek se nađe neka pukotina, taj prolaz, koji vodi do željenog cilja. Pred svojom publikom, kad Tamiš igra sa rivalom po meri, što bi se reklo, treba očekivati dobit. U ambicioznom prilazu potrebna je sreća, ali i podrška navijača. Zaista, bilo bi fer da se napuni hala sportova na Strelištu. Momci su zaslužili pravu podršku.