Pančevci su, kako red kaže, imali pauzu samo da dočekaju Novu godinu, pa proslave najveći hrišćanski praznik, rođenje Isusovo. Ostalim danima su redovono trenirali, čekajući da se nastavi nadmetanje u KLS. U prvom susretu u 2017. godini mogu da reše neke od dilema, kad je reč njihovom statusu u eliti. Trijumf im donosi miran san, mogućnost da se zadrže u vrhu tabele elitnog takmičenja. U suprottnom, sami bi iskomplikovali budućnost. Toga su svesni svi u sportskoj družini iz Pančeva.

Utakmicu sa Metalcem okarakterisao bih kao meč sezone za nas. Pobedom zadržavamo korak za vodećim timovima u KLS, nadu da možemo u završnicu Kupa Srbije, a zašto to da ne istaknem, imali bismo realnije šanse za plasman u Super ligu. Znamo da je Metalac dobar sastav, da su nesrećno izgubili neke utakmice, a njihov trenutni plasman ne odražava pravo stanje kvaliteta koje poseduju. Na drugoj strani, poslednjih dana, ponovo smo imali dosta briga oko zdravstvenog stanja pojedinih igrača u našem timu, ali se nadam da ćemo spremni i kompletni dočekati ovaj, za nas, i te kako, važan meč. Želim još da naglasim, ako ispuštujemo dogovor iz svlačionice, te pružimo maksimum na terenu, neće ni pobeda izostati – jasan je Nikola Simić, kapiten Tamiša, i nedavno proglašen najboljim igračem u Vojvodini, u najavi duela u Pančevu.

Povratak Savića

Nažalost, a to za Pančevce postaje neugodna tradicija, ni početak nove, 2017. godine, nije mogao da prođe bez bolesnih i povređenih igrača. Epidemija gripa nije mimoišla ni izabranike Bojana Jovičića. Nekoliko prvotimaca Tamiša je moralo da odleži par dana, da u kućnim uslovima, preboli virozu koja je okovala pola Srbije.

Nije to ništa novo, pa se stručni štab naše družine prilagodio i takvoj situaciji. Nastavak takmičenja u eliti značajan je za sve timove u KLS, jer, dok se neki bore za visok plasman, i imaju želju da se nađu u Super ligi, jedan deo ekipa će grčevito uložiti sve što ima kako bi ostali u visokom rangu. Zato, nije fraza, kad se istakne da je svaka pobeda važna, posebno kada se igra kod kuće. Porazi na domaćem terenu se skupo plaćaju, svima je to jasno.

U najavi duela u Hali na Strelištu, naš kapiten, Nikola Simić, mudro je izneo stav svih u Tamišu, a takvim pristupom, može se se očekivati i povoljan rezultat. Gosti iz Valjeva imaju šta da kažu. Nije to isti tim s početka takmičenja, kad se nije znalo u kom će sastavu, uopšte i nastupati. Sve je sada drugačije. Zbog te činjenice, duel u našem gradu, ostaje zanimljiv, kako je to bivalo i ranijih sezona, kada su Valjevci dolazili u grad na Tamišu.

Dobra vest za domaći tim jeste i oporavak Savića, koji se posle preloma ruke vratio treninzima i biće u sastavu za meč protiv Metalca. Svi koji vole košarku u Pančevu i okolini, teško da će preskočiti susret Tamiša i momaka sa Kolubare. Početak je zakazan za 18h i 30 minuta.