Ako Pančevci žele da ostanu na mestu koje im trenutno pripada (dele četvrto mesto sa skorom 6-3), nema im druge, treba sa savladaju Smederevo.

Poslednjih godina smo gledali baš dosta zanimljivih susreta dvaju timova koji će se naći u subotu uveče (20h) u hali na Strelištu. Jedan je čak, direktno, odlučivao hoće li izabranici Bojana Jovičića igrati u Super ligi. Dobili su ga Pančevci. Zanimljivi su ti dueli komšija preko Dunava. Ima se šta videti na parketu, sve pršti od dobre košarke.

U novije vreme Tamiš ima pozitivan skor sa gostima. Posebno kad je reč o susretima na domaćem terenu. Ove sezone, nešto je zapelo kod Smederevaca. Od devet utakmica samo su jednom slavili. Ne treba sprovesti temeljnu istragu po tom pitanju, a još manje uključiti sportske forenzičare da dodaju na težini, pa uočiti da tako, trenutno, stoje stvari. Ipak, oprez se ne sme ignorisati. Smedervci su bolji tim od trenutnog rasporeda na tabeli. Poslednja dva duela su izgubili nesrećno od Metalca i Vršca, a priznaćete, da su imali malo sportske sreće, sad bi dosta toga, u vezi s njima, izgledalo drugačije. U svojim redovima imaju nekoliko veoma kvalitetnih igrača. Ističu se Pavlović i Simić od mlađih, a iskusni Božović je priča za sebe.

Nema rezervnog plana

Šta je uvek jasno kod Bojana Jovičića? Nema ovaj mladi stručnjak običaj da krivi sliku. Uvek izgovara ono što misli. Ako nekog kolegu poštuje, onda to istakne. Nikad neće izostaviti kvalitetnog igrača iz suprotnog tabora, ako zavređuje, kad najavljuje duel s protivnikom. Interesantno u vezi s njim, jeste i podatak da uvek ide da pobedi. Nema kod njega rezervnog plana. Ako se ukaže prilika, uzeće je.

Po meni, vrede mnogo više nego što mnogi misle. To zna svako ko prati košarkaška zbivanja u KLS. Neugodni su i neće nam biti nimalo lako. Ipak, ako budemo odigrali najbolje što umemo, pametno, onda ćemo slaviti – jasan je šef stručnog štaba, ekipe iz našeg grada.

To je ta suština. Koliko god da ste dobri, trenutno u formi, uvek treba da date 100% svojih mogćnosti na terenu. Samo se tako zasluži pobeda. Pričati na parketu, umećem, veštinom i hrabrošću, jeste ideal svakog sportiste. Nabrojane karakterne i ostale osobine krase i Nikolu Simića i njegove saigrače. Pokazali su to, ne samo ove sezone. Pobeda bi mogla da ukrasi sav trud do sada predstavljen javnosti.

Košarkaši Tamiša su zaslužili konkretniju podršku sugrađana. Dolaskom u ovdašnji hram sporta mnogo bi pomogli da se momci osećaju komfornije na terenu, da pruže više od očekivanog. Pobede u nizu nikoga ne treba ostave ravnodušnim. Trud se isplatio do sada, ali, sve to može da se podigne i za nivo više. Uz verne navijače, svakako, moglo bi to da prođe bez problema.