Nisu uspeli izabranici Bojana Jovičića da sastave zajedno ni pošteni trening, a kamo li, da na nekoj utakmici pokažu šta su uigrali. Zbog te činjenice, kao pesak, kroz prste, iscurele su neke pobede, a tim ostao bez bodova. No, to je prošlost.

Okrenimo se onome šta čeka Nikolu Simića i njegove saigrače. Pančevci će se u petak, od 19 sati, u hali na Strelištu sastati sa kraljevačkom Slogom. Ovo je jedan od najdugovečnijih duela u elitnom rangu, a posebno je inetersantno, koliko god su gosti kod kuće, posebno ranijih godina, bili moćni, praktično, nepobedivi, Tamiš je nekako nalazio način da slavi u gradu na Ibru.

Ne samo zbog te činjenice, niti zbog trenutnog stanja na tabeli, domaćin je, reklo bi se, sada favorit. Pre svega, ističemo to iz razloga što je, bar se nadamo, došlo vreme da se naplate neke propuštene prilike iz proteklih mečeva. Tačno je, i dalje je mobilna bolnica u redovima KK Tamiš (Ilkić je, po svemu sudeći, završio sezonu zbog ovrde leđa), ima još rovitih igrača, ali reputacija kluba, ovog puta mora izbiti u prvi plan.

Najsvežiji primer je poraz u Kruševcu. Dugo, dugo, tokom ovog susreta, sve je bilo potaman za Jovičićeve izabranike, činilo se, može se do pobede, ali… Zbog toga mislimo da je vreme, a sigurno, neke pouke su se izvukle, „nišanske“ sprave podesile, a volje nije nikada falalilo. Sloga mora da se poštuje, ima mnogo razloga za to. Ne verujemo da Kesar i drugovi potcenjuju Kraljevčane, jer, nema ni razloga, a, s takvim pristupom i uz malo sportske sreće, biće radosti i za poklonike našeg kluba.

Pakleni ritam

Vi, koji ozbiljnije pratite košarkaška zbivanja, posebno u KLS, sasvim sigurno, uočili ste kakav ritam očekuje 14 prvoligaša. Da istaknemo, Tamiš u petak dočekuje Slogu, a već u utorak, 28. marta, putuje u Smederevo, na megdan istoimenom rivalu. Odmah zatim, posle tri dana, 01. aprila, u Pančevu, igra sa Beovukom. Potom, u predposlednjem, 25. kolu, sastaje se sa Metalcem, u Valjevu (08. 04.) i za kraj sezone, bar ovog dela, pre starta Super lige, 12. aprila, biće domaćin sadašnjem lideru, ekipi Vršca. Dakle, još pet utakmica je na rasporedu, mogu se neki detalji menjati, sasvim sigurno, ali, hajde da sačekamo rasplet, pa da se uverimo, na kojoj će poziciji KK Tamiš završiti ovu sezonu.

Pakleni ritam, da ga tako nazovemo, biće isti za sve, bar kad je reč o terminima odigravanja utakmica, a sad treba dobro promisliti, pa u tom, kako stratezi vole da kažu, mikro-trenažnom ciklusu, pronaći najbolje u svojim igračima, i to prezentovati javnosti.

Kako bilo, KK Tamiš je još jednom ispunio očekivanja. Sve je u skladu s očekivanjima, a uvek rukovodstvo klub ističe, stabilnost je na prvom mestu. Ekonomski umovi, pre svih oni koji su uspeli na tržištu, ne gaje bez razloga formulu dugovečnosti. Zato ističu: uvek je bolji stabilan rast od kratkoročnog profita. Godinama unazad, Darko Jovičić, sa svojim saradnicima, ponaša se u skladu s ovom evolutivnom činjenicom i zato ide sve kako treba. Klub je još jednom i pored mukotrpnih momenata (vratite se na početak teksta) ostao u društvu najboljih, zadržao status među boljim u KLS, a do kraja takmičenja, može biti i nekog iznenađenja. No, ne budimo brži od vremena.