Ako bi u ovom trenutku prikazali neke od odlomaka, te uspešne poteze košarkaša Tamiša tokom aktuelnog prvenstva, bilo bi sasvim jasno da je šteta što je i ovog puta maler poterao lokalne sportske junake. Da su u pojedinim mečevima nastupali u najjačem sastavu, izabranici Bojana Jovičića bi mogli mirno da sačekaju kraj još jedne sezone KLS. Ovako, sad ne zavisi sve od njih, kad je reč o plasmanu u Super ligu.

To je jedan deo priče. Drugi se odnosi na prilaz preostalim utakmicama koje ih očekuju u narednom periodu. Prvi duel zakazali su im Kruševljani, već u subotu. Susret s Napredkom mogao bi da pokaže da li je trijumf protiv OKK Beograda, u prošlom kolu, bio adrenalinski šok produženog dejstva.

Podigli smo samopouzdanje tom pobedom, tako da smo cele nedelje radili u mnogo boljem raspoloženju. Napredak je dobar tim, biće teška utakmica. Dosta toga zavisi i od nas. Ukoliko popravimo neke tvari u našoj igri, možemo se nadati i pozitivnom skoru. Tu pre svega mislim na odbranu, našu kolektivnu odbranu – surovo je iskren Vladimir Veličković, odlični organizator igre našeg kluba, kad najavljuje susret u Kruševcu.

To je jedan od elemenata koji može da presudi, a takav prilaz duelu preko je potreban ukoliko se želi boljitak, u svakom smislu. Što prisutnija uverljivost, to kraći put do pobede.

Kruševački aduti

Domaćin je u poslednje vreme imao neke unutrašnje probleme, ali to je njihova briga. Osim toga, da istaknemo i sledeće. Imaju bar trojicu sjajnih igrača. Reč je o Jovanu Marinković Đorđeviću, Marku Jeremiću i amerikancu Dejvisu. Igraju dobro kod kuće, mada, umeli su i da kiksnu na domaćem terenu. Loše, tada odigrano, preobratili su u svoju korist posle nekoliko iznenađujućih pobeda u gostima. Tako da, imaju šta da kažu. U ovom trenutku, posle 20 odigranih utakmica, krasi ih trijumf manje (10-10) od Pančevaca, pa su tako za stepenicu niže i na tabeli KLS.

Ranije smo već isticali, često je bilo zanimljivo u Lazarevom gradu. Dobijali su gosti tamo, dešavalo se to. Možda će ovog puta ići još bolje, ako se zna da je za KK Tamiš do kraja sezone potpisao Radovan Đoković, momak koji je stigao iz Mega Leksa, a pokriva pozicije 1 i 2. On je u sredu potpisao dokumente, registrovan je i priključio se ostatku ekipe. Reč je mladom igraču, a saznali smo da ga Bojan Jovičić, prvi strateg Tamiša, vidi na poziciji beka šutera.

Da se još jednom vratimo na susret iz prošlog kola kada je savladan OKK Beograd. Želimo da istaknemo rad čitavog tima, dok je Igor Kesar bio dominantna ličnost na parketu. Zapravo, hoćemo da naglasimo hrabrost Nikole Simića i njegovih saigrača. Umeli su da se vrate posle prednosti momaka iz prestonice, a, kad je najviše trebalo, dokazali su da je jedan ceo život pred njima.

Model koji su primenili tada, prošle subote, mnogima se svideo. Ne samo zbog pobede, ili načina kako su stigli do nje. Više je reč o predstavi sopstvenih mogućnosti. To verovanje da nije kraj kad drugi žele, ostavio je poseban utisak. Na tim krilima, možda, i Napredak oseti punoću Tamiševe potrebe da se ne bude prosečan. Nikada!