Samo, ovog puta, uloge su drugačje napisane. Pančevci, posle dve sezone zaredom, neće nastupati u Super ligi, a Vrščani, u borbu za titulu kreću sa liderske pozicije u KLS.

Ne treba to da čudi, posebno ne one koji pomno prate zbivanja u omiljenom sportu naše zemlje. Samo da podsetimo, Vrščani su godinama uz Partizan i Zvezdu bili motor srpske košarke. Zatim, usledio je jedan period stabilizacije kluba posle mnogih promena, a sada, taj renomirani sportski kolektiv, kao da je ponovo na putu potpunog povratka u sam vrh ovdašnjih zbivanja.

KK Vršac je, ne tako davno, osvajao i regionalno košarkaško takmičenje, a uvek je nešto malo nedostajalo da stigne i do titule prvaka u našoj zemlji. Imaju prelepu dvoranu „Milenijum“. Ove sezone, oni su, dominirali KLS. Od 25 odigranih utakmica samo su četiri puta poraženi, pa ne čudi što će kao prvi u Super ligu. Doveli su Vladimira Đokića, sjajnog trenera, pa Miljana Pavkovića i druga pojačanja. Očigledno, pronašli su balans između uloženog i traženog. Da, protiv Tamiša su favorit.

Sigurno da u komšiluk ne dolaze tek tako, jer, nije loše sezonu završiti trijumfalno. Naravno, nikome pobeda ne donosi ništa posebno, jer, odavno se sve zna, ali, kad je reč o prestižu, e to je nešto drugo.

Pobeda Tamiša ravna melemu

Dakle, pomenusmo prestiž, a, ima li, inače, većeg izazova, nego dobiti prvaka lige? Da li je to uopšte moguće? Ako postoji sportista koji se u napred predaje, bolje da pređe na neku drugu aktivnost. Zato, sasvim sigurno, čak tvrdimo, izabranici Bojana Jovičića, učiniće sve da ostvare trijumf. Zašto tako mislimo?

Pobeda protiv Vršca bar malo bi ublažila sve ono ružno kroz šta su Pančevci prolazili poslednjih meseci. Takva sportska sudbina, bar kad je reč o skoro svim igračima KK Tamiš, dugo nije konstatovana, čak, sumnjamo, da u nekom žurnalu stoji išta slično zabeleženo. Naravno, nećemo sada o povredama i bolestima, ali, ako postoji melem za neku ranu, onda je to „vršačka obloga“.

Da Nikola Simić i njegovi saigrači ozbiljno o tome razmišljaju, ali, pre svih, stručni štab, neka ilustruje podatak: Bojan Jovičić, sa svojim saradnicima, poštedeo je neke momke napora protiv Metalca, u Valjevu, želeći da ih ima što spremnije za rivala s kojim će se sastati u sredu. Svakako, ne preti se lideru. Nije to ni namera autora ovog teksta. Samo želimo da podstaknemo sistem da radi na potrebnom nivou.

Pozivamo i publiku. Zaista, na kraju nadmetanja, bilo bi lepo napuniti tribinu hale na Strelištu. Tamiš ovim susretom zatvara krug i do sledeće jeseni nećemo gledati zvanične utakmice, kad je reč o našoj sportskoj družini. Simić i ekipa su zaslužili podršku. Takođe, sasvim sigurno, KK Vršac, mora da se pozdravi.

Tek ćemo sumirati sezonu na isteku i razgovarati sa glavnim akterima.