O trenerskim počecima:

Bili su to jako talentovani momci, oformili smo dobru ekipu, a onda smo 1992. godine, u decembru, osnovali KK “Agropan”, preteču današnjeg “Tamiša”. Mnogo su nam tada pomogli Žika Jovanović i Rajko Milić. Ja sam tada bio predsednik kluba, igrač i trener. U to vreme Letnja liga je imala dva ranga, igrala se na betonu, a parket smo prvi put osetili 1999. godine, kad smo se plasirali u Drugu srpsku ligu. Tada smo i promenili ime kluba u “Tamiš”. Usledile su godine velikog rivaliteta sa KK -om “Dinamom”, trebalo je preuzeti košarkaški primat u gradu. Pokazali smo da smo bili bolji na parketu. Iz pet međusobnih utakmica “Tamiš” je pet puta izlazio kao pobednik.

Darko Jovičić je govorio i o usponu kluba:

Klub se 2005. godine plasirao u Prvu B ligu i tada smo počeli da potpisujemo ugovore sa sponzorima, klub je polako postajao prepoznatljiv sportski brend Pančeva. Član Košarkaške lige Srbije, “Tamiš” je postao 2008. godine. Bila je to paklena sezona. U prvih pet kola, pretrpeli smo pet poraza, a gotovo sve je stalo u poslednjih tridesetak sekundi… Kada smo se malo pribrali, kad smo shvatili u kakvo smo društvo dospeli, počeli smo i mi da “ujedamo”. Opstali smo samo zahvaljujući karakteru pobednika. A već u narednoj sezoni “KK Tamiš” je postao pravi sportski hit. Igrali smo u Superligi. Pobeđivali smo “Crvenu zvezdu” i “FMP”. Mnogi veliki klubovi gostovali su u našem gradu.

O trenutnoj organizaciji kluba:

Tamiš je jedan od najorganizovanijih klubova u Srbiji. Mi smo spremni i za ABA ligu. Košarka je sport koji raste iz dana u dan, koji se prati. Verujem da će, kada prođe ova kriza, i grad prepoznati interes i omogućiti da se nadmećemo u regionalnom takmičenju. Možda će i neka od novih firmi, kojih je sve više u Pančevu, poželeti da postane naš partner. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim Gradu Pančevu, što nam je u ovim teškim vremenima omogućio da se takmičimo uopšte, što prepoznaje kontinuitet KK-a “Tamiš”.

Ceo intervju sa predsednikom kluba Darkom Jovičićem, možete pročitati u trenutnom broju lista “Panèevac”.

Ovim putem zahvaljujemo se novinaru Aleksandru Živkoviću za intervju sa predsednikom našeg kluba.