Nismo se još ni smestili kao treba, a izabranici Vladimira Đokića rešatali su koš Pančevaca sa svih pozicija. Za tli čas, tokom uvodne deonice, Vršačani su stigli do prednosti od čak 20 razilike. Malo smo se začudii, bez obzira na favorizovanost tima iz grada sa granice sa Rumunijom. Ipak, već u narednom periodu igre, kockice iz Tamiševog mozaika počele su da otkrivaju sliku. Prenuli su se izabranici Bojana Jovičića, pa prednost lidera KLS sveli na podnošljivu cifru.

Posle odmora, domaćin se u potpunosti stabilizovao. Milošević, bek šuter KK Tamiš dominirao je. Ubacivao je za dva i tri poena, proigravao, praktično, on je bio taj, čovek koji zna kako treba odoleti rivalu. Primetilo se to i kod rezultata. Domaćin je ovu deonicu rešio u svoju korist. Interesantno, ali, na parketu, tek u 27. minutu meča, videli smo Miljana Pavkovića, prvog pleja KK Vršac, sjajnog organizatora igre. Falilo je nešto u dinamici gostiju, pa Đokić nije želeo da rizikuje.

U završnici, sve je moglo da bude drugačije, od krajnjeg rezultata. Domaći tim se baš približio Vrščanima, maltene, sustigao prednost, ali, u samom finišu, nedostajalo je koncentracije, preciznosti pri šutu, bolje je reći. Tako, malo po malo, gosti su ostvarili plan, pobedili, mora se reći, zasluženo.

Bez brukanja

Pre ovog duela, Bojan Jovičić se osvrnuo na sve nedaće kroz koje on i njegov stručni štab, kao i igrači prolaze. Zato, istakao je mladi strateg:

Za mene je najvažnije da se protiv ovako moćnog rivala ne brukamo pred svojim navijačima.

To se i dogodilo. Ostavili su njegovi izabranici sasvim solidan utisak.

Još da dodamo. Kesar i Veličković, nisu odigrali ni minut tokom ove utakmice, a Ilkić već nedeljama nije na raspolaganju. Da li bi sve izgledalo drugačije sa njima u sastavu?

Dušan Milošević je u poslednjem susretu KLS ostavio najbolji utisak, kad je reč o našem timu. Ne, nije reč samo o 24. postignuta poena. Prednjačio je u svakom statističkom elementu, pa, s rzlogom, nosi epitet igrača utakmice, kad pominjemo domaći tim. Mirković je dodao 17 poena, Vuletić osam i to je to.

Gotovo je. Završilo se nadmetanje u eliti, a za Pančevce se može reći, ovo je bila, po mnogo čemu, sezona, baš posebna. Ono što se očekivalo, pre strata lige, da KK Tamiš ostane stabilan prvoligaš-ostvareo je. U 26 susreta, broj dobijenih i izgubljenih utakmica-izjednačen je, a to Pančevcima donosi sasvim pristojno-sedmo mesto na tabeli.

O samoj sezoni ćemo govoriti u narednm periodu. Biće vremena da iznesemo utiske, a o pređenom putu pričaće struka i rukovodstvo kluba. Sabiranje utisaka nameće se kao obavezna tema. Ipak, ono što je već sada sigurno, cilj je ispunjen, klub je ostao stabilan, a vreme pred nama će pokazati u kom pravcu će KK Tamiš ići u narednom periodu.