Bila je ovo još jedna neverovatna partija Valjevaca. Pre svega mislimo na šut za tri poena. Možda ćete se začuditi, jer, Jošilo i Rakićević su imali 100% iza linije 6,75 m, dok je Gabrić pogodio pet puta iz sedam pokušaja. Takođe, razlika od 17 skokova na strani gostiju je za rubriku-verovali ili ne?

Ipak, i pored ovakvih statističkih podataka i neverovatno srećnih pogađanja, mada je bilo i umešnosti, Pančevci su, čak, bili blizu da potpuno preokrenu rezultat. Da im je to pošlo za rukom u finišu treće deonice, ili sredinom poslednjeg perioda, ne bi se na semaforu pojavila ovako visoka razlika u poenima na strani Valjevaca. Ovako…

Zaista je neverovatno koliko je malo nedostajalo da Tamiš konačno pruži najbolje što ume. No, ne ide, pa ne ide. Ako Bojan Jovičić, trener domaćeg tima, posle susreta istakne na konferenciji za novinare, da nema šta da zameri svojim izabranicima, jer rival je takav, kakav je (em zna, a još više ima sreće), šta onda dodati.

Nažalost, u svim utakmicama tokom Super lige pojavila se ista kategorija smanjene koncentracije. Postoje minuti koji ne donesu ništa Pančevcima na utakmici, a rivali, iskusni i veoma dobri, takvu šansu ne propuštaju. Tolerancija u takvim prilikama je svedena na minimum, a Dušan Hukić i njegovi saigrači, tada, obično samo mogu da posmatraju protivnika kako ih obeshrabruje.

Tako je bilo i večeras. Ništa, ili skoro ništa, nije išlo na ruku domaćim košarkaima. Šut spolja i sa poludistance, više nego slab. O skoku smo već pričali. Totalno i bez sreće su bili, jer, ma koliko izgledalo nefer prema Valjevcima, mora da se kaže:Da su frižider bacili na koš Tamiša i on bi prošao. Dakle, bilo je na ivici da se susret“prelomi“ da se dođe do nečeg, konačno, opipljivog, ali, nije se to dogodilo ni protiv Metalca.

Dragan Kruščić je postigao 12, dok Hukić je dodao 10 poena, a Manojlović i Vujović su se „upisali“ po devet puta. Milošević je u jednom trenutku zablistao, postigavši važne poene, dok je Dumić odigrao meč posle pauze od skoro mesec dana, praktično, bez treninga, a uz put, igrao je večeras i opterećen ličnim greškama (3) iz prve četvrtine.

Metalac je bivši ABA ligaš, a po rečima Dragana Simeunovića, ova pobeda im je baš značila. Hteo je da kaže trener gostujućeg tima, momci se i pored činjenice da se naredne sezone neće nadmetati u regionalnom takmičenju, nisu psihički umorili, naprotiv, pa nije izostala ni čestitka na pruženoj partiji svojim izabranicima.

Dakle, gotovo je za ovu sezonu. Ima vremena, tek će uslediti prava analiza pređenog puta, a i na stranama klupskog sajta ćemo se u narednom periodu baviti sličnim temama. Kako bilo, KK Tamiš je završio još jednu veoma uspešnu sezonu. Glavni cilj je ostvaren, a to je zadržavanje KLS statusa, a igranje u eliti, samo je doprinelo da se o uspehu priča u superlativima. Kvalitet timova u Super ligi, kao i nesrećna okolnost da se Pančevci nađu u grupi sa Zvezdom, FMP-om i Metalcem, dodatno je otežala položaj Tamiša. Ipak, kad se sve sabere, moglo je bolje, ali i ovako je super.