Nisu izabranici Bojana Jovičića uspeli da savladaju veoma čvrstog rivala. Videlo se od starta utakmice da gosti imaju šta da kažu na parketu. U prvoj deonici su izostali Malidžan i Vukosavljević, ali to se nije ni osetilo, jer su Sočanac i ostali igrali veoma angažovano u oba smera. Do pluvremena su vodili glavnu reč, a kod Dunava istakli su se Valjarević, kao i Zorčić.

Posle odmora, činilo se da su košarkaši Tamiša pronašli formulu kao da se vrate u meč. Milošević je sa nekoliko poena u nizu empirijski dokazao tu tezu, ali problem je bio, kao i na premijeri sa Zemuncima, veoma loš procenat šuta za tri poena. Kao po pravilu, kad jurite razliku, opredeljujete se baš za tu opciju, ali… Kako bilo, treća deonica je pripala Pančevcima i to sasvim zaluženo.

U završnici, prisustvovali smo tragikomičnim situacijama, ali nažalost, nisu igrači bili glavni akteri takvih scena. Ostaće nejasno, mada, može da se govori o utisku, zašto je Igor Kesar dva puta zaredom, za samo nekoliko minuta, dobio dve tehničke greške zbog, navodnog simuliranja-flopinga? Ti detalji, kasnije, baš su doprineli da se susret okonča tako kako se završio, mada, ne treba negirati da su momci koji igraju za klub iz Starih Banovaca odigrali profesionalno i na visokom nivou, skoro čitavu utakmicu.

Da nepravdamo poraz Tamiša bez argumentacije, ali postoji nekoliko činjenica koje jasno ukazuju šta je u osnovi problem. Prvo, a to je istakao i Bojan Jovičić, posle susreta, na konferenciji za medije, oseti se, i te kako, razlika u uigranosti. Ekipa Dunava, recimo to na njihovom primeru, igra več dosta dugo zajedno, poznaju se u dušu, što bi se reklo, a na radpolaganju imaju dosta upotrebljivih igrača. Kod Tamiša je situacija dramatično suprotna. Dobro je poznato da je tim oformljen tek pred početak KLS. Svakako, uvek će biti onih koji to neće na pravi način razumeti. Ali, oni isto tako ne shvataju i principe košarkaškog tržišta i čitavu tu ekonomiku,

Dakle, Tamiš ima šta da kazuje na parketu, a kao što je poznato, Nikola Simić i njegovi saigrači ono najbolje pružaju kad je najbitnije. Nepotrebno je izvlačiti zaključke posle dva odigrana kola i jednog poraza, jer, nije to manir velikih, ali, nema dileme, da će Jovičić i njegovi saradnici još žešće prionuti na posao.

Ono što su ljudi iz KK Tamiš govorili sve vreme pred start takmičenja, da nema lakih rivala i da je ovog puta nadmetanje toliko izjednačeno po kvalitetu, sad se vidi dobro, mada su odigrana tek po dva susreta. Pogledajte tabelu. Svako može da pobedi favorita, a postoje i oni koji su bili izgubljeni, a sad se kao ptica Feniks izdižu iz pepela.

Ima da se igra i da se igra. Ne ide Pančevcima na ruku raspored, jer se u trećem kolu sastaju u Beogradu s Dinamikom, ali, bar je tako bilo do sada, izabranici Bojana Jovičića nikada apriori nisu pristajali na poraz. To je detalj koji krasi velike sportske familije, pa se treba osloniti na tu filozofiju.