Bilo bi to netačno tumačenje. Žal ostaje zbog činjenice da je trebalo, čak, moralo drugačije.

U najavi utakmice smo naglasili, neće biti lako. Agresivnost, po čemu su igrači Beovuka poznati, a takav stil ih ne krasi od juče, nije izostala ni u subotu uveče. Još kad su na startu meča počeli da pogađaju sa distance, postalo je sve teže za goste. Zato ne čudi što je ritam Beovuka potrajao do same završnice. Napomenuli smo da im je glavni igrač Fundić, krilni centar, ali, on kao da je imao slobodno veče protiv Tamiša. Zato su sve nadoknadili odlični Pejić, te Kapetanović. Dragović je bio, takođe, raspoložen.

Pravo izdanje Jovičićevih izabranika videli smo tek u samoj završnici. Bolje reći tokom poslednjih deset minuta utakmice. Dobili su gosti ovaj period, ali, nije to bilo dovoljno za potpuni preokret. Ipak, nije bilo dovoljno vremena za podvig. Jednom uspešnom četvrtinim duela ne može se ostvariti pobeda. Kad smo na početku teksta naveli štetu, onda smo najviše mislili baš na to. Videlo se dobro, ali kasno, da Nikola Simić i njegovi saigrači imaju kvalitet da se kući vrate sa bodovima. No…

Vitković, Milošević i Simić bili su najefikasniji u redovima Tamiša. Baš su ova trojica igrača proveli najviše vremena na parketu, uz pleja Veličkovića. Nedostajali su dvocifreni poeni još nekog saigrača da utisak bude povoljniji.

Tamiš ima čime da se ponosi

Dakle, arhivirana je još jedna godina. Da li je bila uspešna? Više od očekivanog. Da ne zaboravimo, tokom 2016. igrala se Super liga, a u novoj sezoni KLS klub je ponovo u gornjem delu tabele. Sve su to posledice donošenja mudrih odluka. U vreme kad nema milosti za slabe, a kritičari, znani i neznani, rado „cepaju dlaku na četiri dela“ ništa drugo nije ni preostalo klupskom rukovodstvu, stručnom štabu i igračima. Mudrost im je bila glavna odlika.

Znate šta je posebno interesantno? Za sve vreme od kad je KK Tamiš u eliti, nikada nismo čuli ni jednu ružnu reč o klupskoj politici ili njenim akterima. Tokom godina prošli su kroz naš grad mnogi trenri, igrači, funkcioneri i svi oni, ama baš svi, na račun naše sportske družine sipali su samo pohvale. Od organizovanosti kluba, uspeha na svim poljima, kao i ponašanju igrača na parketu i van njega. Zašto to ističemo? Samo iz razloga što je teško ostati na potrebnom nivou, ako ne radite u zdravoj sredini.

A, to jeste najveći podvig Darka Jovičića i njegovih saradnika. Svi koji su u bilo kakvoj vezi sa sportom, dobro znaju šta znači opstati u elitnom rangu, a kamo li permanentno biti uspešan. To ne možete ako nemate jasan plan i ekipu da ga sprovede u delo. Zaista, lepo je raditi u sredini u kojoj se zna red, a svako radi ono što najbolje ume. Svi su tada zadovoljni.

Evo, kraj je godine. Slobodno pitajte igrače KK Tamiš da li su srećni u Pančevu. Nema tog koji neće potvrdno odgovoriti. Svi koji dođu u grad na Tamišu, ostaju ovde više sezona, a boravak u našoj sredini smatraju boljim periodom svojih profesionalnih karijera. Sumiramo ove utiske baš sada, jer, simolično, zatrvaramo jedno poglavlje i klupskog almanaha, a sve ove hvale su utemeljene u istini i činjenicama.

Ipak, do samog kraja 2016. biće još lepih iznenađenja, ali to smo ostavili za kraj. Više o tome, koliko rad i profesionalan odnos našeg kluba poštuju u KS Vojvodine, uverićete se i sami, uskoro. No, o toj lepoj vesti govorićemo kad dođe vreme.