Od samog starta se dobio nagoveštaj da se Tamiš nije uplašio protivnika. Utakmicu su otvorili serijom 9-2 zbog čega je trener crveno-belih morao da zatraži tajmaut. Posle toga se većim delom prve deonice igralo koš za koš, sve dok Čović i Feldin trojkama nisu napravili osetniju prednost u korist aktuelnog šampiona. Rezultat na kraju 1. četvrtine bio je 20-25 za Zvezdu.

Drugu četvrtinu obeležili su atraktivni potezi obe ekipe, atraktivna polaganja Ilkića, “poster“ zakucavanje Jankovića, i još mnogi njima slični. Zvezda je imala 9 poena prednosti većim delom četvrtine, Tamiš je malo smanjio zaostatak i na poluvremenu je gubio 41:47.

Ova četvrtina pokazala je dominaciju Zvezde, ali i neverovatnu želju za pobedom i upornost domaćina. Prvi plejmejker Tamiša, Aleksandar Ilkić, zaradio je 4. ličnu grešku, pa je bio primoran da napusti igru. So na ranu Pančevcima sipao je Feldin, koji je sa 5 vezanih poena gostima doneo 17 prednosti. U hali je zavladala tišina, međutim, kada to niko nije očekivao, Tamiš se vratio u meč! Malo po malo su topili prednost izabranika Dušana Alimpijevića, spustivši se i na 8 poena zaostatka. Trojkom Ročestia u poslednjim sekundama četvrtine Zvezda je vratila dvocifrenu prednost 60:71.

U ovoj četvrtini Tamiš je pokazao svoj jedinstveni pobednički karakter. Izabranici Bojana Jovičića nisu dozvoljavali da umor od igranja protiv Evroligaša utiče na njih. Bili su gladni pobede. U potpunosti su se vratili u meč, i na krilima Hristova su na 35 sekundi do kraja vodili 85:82. Tu je ova košarkaška bajka počela da se pretvara u priču koja, za njih, ima tužan kraj. Lesor je zakucavanjem Tamišu ostavio samo pola koša prednosti. U sledećem posedu, Hristov je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja. Čović je potom napravio korake i Tamiš je bio na pragu istorijskog trijumfa, međutim fatalna greška pri izvođenju lopte dovela je do toga da Zvezda ima aut ispod koša na koji napada. Janković je ostao sam i na nesreću svih pristalica u Hali sportova, pogodio dno mrežice. Iako poražena, ekipa Tamiša je pokazala izuzetan pobednički mentalitet i dokaz su da je najteže pobediti one koji se nikada ne predaju.