Domaćin je bio efikasniji u uvodnoj četvrtini, a posebno u završnici, ali, nije to bilo dovoljno da se osvoje bodovi. Istekom 40. minuta, na semaforu se pojavio skor 76:89.

Zato što su izabranici Bojana Jovičića dominirali u drugoj deonici, te posle odmora, kada su imali prednost od 13, odnosno, 15 poena. Baš tokom tih minuta, bilo je jasno kome će pripasti pobeda. Jednostavnim sadržajem, umećem i željom, ostvarili su ono zbog čega su otišli u komšiluk, preko Dunava.

Igor Kesar je bio najefikasniji u timu Tamiša. Za 29 minuta koliko je proveo na parketu, upisao je, kako se to kaže, 24 poena. Odlični su bili, kad je reč o postignutim koševima Đorđević i Mirković. Nanizali su ih po 15. Vitković i Vuletić su, takođe, bili dvocifreni. U statističkoj koloni, gde se beleže poeni, zapisano je 11, odnosno 10.

Još su igrali Veličković, Trajković, Simić, Savić, Đoković i Milošević, a, očekivano, izostao je Aleksandar Ilkić. Kako smo vas već obavestili, mladi organizator igre ima neugodnu povredu leđa, pa, sasvim sigurno, on neće nastupati do kraja ove sezone u KLS.

U redovima KK Smederevo upečatljiv utisak ostavio je Musić. On je za 33 minuta, koliko je bio u igri postigao 26 poena. Karadžić je dodao 11 poena, pa se može reći da su njih dvojica imali nešto konkretniju ulogu u ovom meču. No, nije to bilo dovoljno da se izbegne poraz.

Nema odustajanja

Već u subotu, 1. aprila, nastavlja se nadmetanje u elitnoj košarkaškoj grupi Srbije. Košarkaši Tamiša dočekaće Beovuk. Sastav iz prestonice sigurno neće preko dve reke sa belom zastavom, a posebno ne, kad je reč o borbi za što bolji plasman. Na neki način, biće to meč koji će razrešiti i tu dilemu. Osim što ćemo videti ko je bolji, bar u ovom trenutku, bitan je i plasman.

Kraj je sve bliži, a niko ne zaboravlja da pomene klupski ugled. Svi koji drže do sebe, igraće do same završnice sa mnogo energije, a sigurni smo, neće biti odustajanja, makoliko da je rival jak ili favorizovan. Zato će meč u našem gradu, protiv Beograđana, tradicionalno, teškog rivala dobro da posluži, kao teg koji drži našu tezu.

Zna se, Beovuk je tim koji igra oštru košarku, često su momci na ivici faula, kako se to kaže, ali taj stil igre već je prepoznatljiv. Ukoliko Simić i njegovi saigrači ne nasednu na sitne provokacije, te čvrstinu gostujućeg tima, trebalo bi da se nadamo uspehu. No, neka teren sudi.

O meču Tamiš-Beovuk još ćemo govoriti.