Pogledom na kretanje rezultata jasno je da su gosti bili aktivni tokom prve tri deonice, čak, kad je reč o prvom poluvremenu, sve je išlo kako treba. U tom periodu meča moglo se naslutiti da ni trijumf nije ne moguća opcija za Pančevce, ali…

Posle odmora, još je nekako i išlo. Pravi problemi nastali su u poslednjoj četvrtini. Kad je najviše trebalo, šut je zatajio. Sa poludistance, pa iza linije za tri poena, a kad ne ide onda ne ide nikako, pa ne čudi što je bilo problema i sa mesta odakle se izvode „penali“, za košarkaše Tamiša.

Na drugoj strani, Kruševljani su umeli da iskoriste svaki propust rivala, znalački su čuvali stečenu prednost, pa na kraju, zasluženo stigli do pobede. Šteta, za ovaj poraz. Da su dobili, izabranici Bojana Jovičića još bi se više približili vrhu tabele, jer, Spartak (direktan konkurent za četvrtu poziciju) je izgubio na svom terenu od Dinamika. No, kako naš narod mudro zbori:svršenom poslu ne treba tražiti manu.

Nije pravdanje, ali prosto je neverovatno, koliko su problema momci iz našeg grada imali još pre polaska na put u Lazarev grad. U četvrtak, na treningu, povredio se Adam Mirković (nije ni ulazio u igru) dok se Aleksandar Ilkić ušinuo. Probao je protiv Napredka mladi plej, dao je sve što može, ali, videlo se, nije to to. Ne tvrdimo da bi Tamiš sa njima dvojicom, zdravima, pobedio, no, da li je moguće da se sve ovo tokom cele sezone dešava pančevačkom timu?

Idemo dalje

Nema kukanja. Koliko je lepo kad se dobija, isto tako, treba umeti priznati poraz. U petak, 24. marta, Nikola Simić i njegovi saigrače dočekaće Slogu. Kraljevčani ove sezone imaju negativan skor, kad je reč o dobijenim i izgubljenim utakmicama, pa bi ovaj duel mogao dobro da dođe za popravljanje utiska našeg tima.

Nije nam namera da potcenjujemo bilo koga, jer, to je prva lekcija iz fer pleja, ali, ne treba se ni plašiti uloge favorita u ovom meču. Treba se nadati da će zdravstveni bilten do petka biti bolji, da će, konačno, svi izaći iz povreda, ili ozdraviti, pa uspeti da, sto odsto svojih mogćnosti, pokažu na parketu, pred domaćom publikom.