Nažalost, takva pravila još nisu uspostavljena, pa je loš prvi period utakmice u Vršcu, u subotu, 14. januara, još jednom uticao na poraz Pančevaca.

Najavili smo da je domaćin, ovog puta, zaista favorit, a dobrim delom susreta u Dvorani Milenijum, to su momci koje s klupe predvodi Vladimir Đokić i dokazali. Prvih 20 minuta duela su bili kobni za goste. Uvodna četvrtina odredila je dalji tok utakmice, a do poluvremena stigla je potvrda da je ovo jedno od lošijih perioda KK Tamiš od kad nastupa u KLS. Posle odmora usledio je oporavak izabranika Bojana Jovičića. Dobili su Nikola Simić i njegovi saigrači treću i četvrtu deonicu, ali, ne s razlikom potrebnom da se uhvati priključak.

Već smo naglasili šta je bila osnovna prepreka da se ostavi bolji utisak. Loš start, pre svega. Vrščani su kvalitetom, individualnim, ali i timskim, pokazali zrelost. Interesantno je, Pavković, sjajni plej domaćeg tima za 13 minuta na parketu, nije se upisao u listu strelaca, ali su zato Pavlović, Savović, Dimić, Stojadinović i Jeftić imali dvocifren učinak, što i jeste presudno uticalo na krajnji rezultat. Ako ovom podatku dodamo znatno bolji procenat uspešnosti u šutu za dva i tri poena, kao i u skoku, sve je jasno. Pobeda, čista kao suza.

Nedefinisane mogućnosti

Već smo u uvodu ovog meča rekli da poraz protiv Vršca neće doneti ništa loše. Čak ni visoka razlika ne može da okrnji ugled sportske družine iz Pančeva, ali, ostaje žal zbog slabašnog postupanja tokom prvih 20 minuta. Videlo se da gosti znaju ovu igru tokom završnice susreta, a to samo potvrđuje da je i te kako moglo i moralo bolje. Tako pomešanog osećanja može se ustvrditi da Pančevci nisu dovoljno, pred publikom u vetrovitom gradu, definisali svoje mogućnosti, pa je i poraz bio neminovan.

Mirković i Savić su postigli 12, odnosno 10 poena, dok je Veličković, kao i Ilkić bio uspešan sedam puta. Ostali, daleko ispod svog nivoa, pa je lako i zaključiti zašto su poraženi.

To je to, a sad idemo dalje. Već narednog vikenda Pančevci igraju protiv Mladosti Admiral u srpskoj prestonici. Dakle, na rasporedu je još jedno teško gostovanje, ali ima potrebnog vremena za oporavak. Nema sumnje da će Bojan Jovičić i njegovi izabranici iz ovog poraza izvući neki benefit, jer pravi sportisti uvek reaguju na takav način.