Dejan Janjić i Krsto Bjelica, dva ponajbolja igrača Vojvodine, veoma dobro su započeli meč. Bjelica je radio dobar posao u skoku i zajedno sa Janjićem postigao nekoliko uvodnih poena za svoju ekipu. Nakon poena Janjića na 6 minuta do kraja četvrtine, domaća ekipa je morala da čeka dva i po minuta na sledeće poene, tačnije trojku, koju je ubacio Aleksa Birovljev.

Usledila je još jedna trojka, ovoga puta Alekse Zarića, kojom je ekipa Vojvodine otišla na 7 poena prednosti. Ivan Smiljanić je na drugoj strani postigao 4 vezana poena i smanjio prednost Novosađana. Prva četvrtina završena je rezultatom 25:20, nakon pogođenog floutera Alekse Zarića.

Ekipa Tamiša zaigrala je dosta bolje na obe strane parketa u drugoj deonici. U prva tri minuta ovog perioda, Tamiš je serijom 10:0 preuzeo vođstvo. Usledila je mini serija od 4 vezana poena Vojvodine, koju je trojkom presekao Ivan Smiljanić. Nakon toga su Stefan Savić i Nikola Sočanac svojim pogotcima podigli prednost Tamiša na 8 poena. Vojvodina je odgovorila takođe serijom. Novosadska ekipa je sa 9 uzastopnih poena prešla u vođstvo, 38:37. Međutim, opet je došlo do promene vođstva, budući da je Tamiš vezao 6 poena. Rezultat kojim se otišlo na pauzu između dva poluvremena, bio je 45:41 u korist Tamiša.

U trećoj četvrtini ekipa Vojvodine je par puta pretila da preuzme vođstvo. Ipak, izabranici Bojana Jovičića su bili prisebni i nisu dozvoljavali Novosađanima da ponovo povedu. U ovoj deonici prednjačili su, kod igrača gostujućeg tima, Ivan Smiljanić i Stefan Savić, ali i veoma dobri Nikola Sočanac. Pred poslednju četvrtinu, Tamiš je vodio rezultatom 70:62.

Odlučujući period otvorio je Krsto Bjelica pogotkom za dva poena, a nakon njega je Nikola Silađi pogodio trojku, smanjivši prednost gostiju na 3 poena. Mitrović je postigao prvi poen sa linije penala, a Dušan Knežević je ubrzo bio precizan za dva poena. Igrači Tamiša faulirali su Janjića, koji je oba puta bio precizan sa linije penala. Na drugoj strani je takođe usledio faul, nad Aleksandrom Ilkićem, koji je sa linije penala bio polovičan. Tamiš je tako održavao prednost i na 5 minuta do kraja vodili su sa 80:75!

Aleksa Stojanović je vezao pet poena i izjednačio rezultat na 80:80! Usledila je trojka Smiljanića, a nakon toga faul nad Janjićem i jedno pogođeno bacanje. Janjić je zatim u kontri zakucao za novo izjednačenje, 83:83. Opet su igrači Tamiša bili polovični sa linije penala, tačnije, Dimitrije Raičević je pogodio drugo nakon promašenog prvog bacanja. Najbolji igrač Vojvodine, Dejan Janjić, na minut do kraja pogodio je za vođstvo svoje ekipe, 85:84! Nakon tog pogotka Janjića, usledila su dva promašaja na obe strane, i tajm-aut za Tamiš na 16 sekundi do kraja.

Igrači Vojvodine faulirali su Stefana Mitrovića koji je bio polovičan sa linije slobodnih bacanja, ali je Aleksa Stojanović odmah po prijemu napravio grešku u koracima i lopta je na 8 sekundi do kraja bila za ekipu Tamiša. Međutim i oni su izgubili loptu, tako da je meč otišao u produžetak.

U produžetku, Tamiš je poklekao. Igrači Vojvodine su nakon trojke Alekse Zarića imali 4 poena prednosti, koju je ubrzo nakon linije penala za još dva poena povećao Dejan Janjić. Praktično je tada sve bilo rešeno, ostalo je samo da se sačeka konačan rezultat, koji je na kraju glasio: 100:95 za Vojvodinu!

Ovim trijumfon Vojvodina ostaje na 4. mestu, a Tamiš će pasti na 7. poziciju, budući da su Zlatibor i Metalac danas ostvarili pobede. Što se statistike tiče, Vojvodina je iz igre šutirala sa 43% uspešnosti, a za tri poena upućena su čak 42 šuta, 11 ih je pronašlo put do dna mrežice. Tamiš je dobro šutirao iz igre, pogodili su 12 trojki iz 29 pokušaja… Treba napomenuti i to da je Tamiš promašio čak 19 slobodnih bacanja na ovom meču (21/40), kao i to da zbog povrede nije nastupao igrač Tamiša, Mladen Vitković!

Vojvodina: Stojanović 5, Janjić 19, Atanasov 6, Bjelica 10, Silađi 11, Zarić 19, Berbakov 3, Branković 3, Prica 13, Čabrilo 7, Birovljev 4;

Tamiš: Ilkić 11, Balović 0, Smiljanić 20, Savić 10, Knežević 10, Đorđević 7, Sočanac 20, Raičević 13, Mitrović 4, Radenković 0;