Šteta što su košarkaši Tamiša odustali od koncepta kojeg su se držali tokom prve deonice, mudrost nasuprot snazi (čitaj Veličković, Simić, Kesar) protiv Kimanija (18 poena u prvom poluvremenu), jer su do odmora gosti prvo sustigli prednost Pančevaca, pa onda ostvarili višak od 10 poena.

Brzopletost, ishitreni šutevi i greške prilikom dodavanja svaki put su Beograđani znali da kazne. Osim snažnog Amerikanca kod Dinamika se u prvih 20 minuta istakao i Stevanović sa devet poena. U nastavku duela utakmica je otišla neželjenim tokom po domaći tim.

Izabranici Miroslava Nikolića potpuno su izoštrili čula, posebno pomenuti Stevanović, a to se odrazilo i na rezultat. Samo se Simić isprsio kod Tamiša. U završnici, a u to su mogli da se uvere i gledaoci TV Arena u direktnom prenosu, sve je bilo rutina. Možda Dinamik nije bolji rival od Tamiša za 25 poena, ali je pobeda Beograđana čista kao suza.

Posle susreta, na konferenciji za novinare, dvojica stratega, Miroslav Nikolić i Bojan Jovičić, pojavili su se različitog raspoloženja. Stari košarkaški šmeker, trener Dinamika, istakao je veliku istinu na početku svog obraćanja javnosti:

Mi smo u ovom trenutku bolja ekipa od Tamiša, a to smo dokazali i našim igrama pre ovog meča. Naravno, imam poštovanje za sve što rade u KK Tamiš i na tome im treba čestitati. Drago mi je, zatim je Nikolić nastavio, što su moji igrači večeras reagovali bolje nego u susretu u Valjevu, protiv Metalca, kad je sve to izgledalo na nižem nivou.

Nije mladom treneru pančevačkog tima bilo lako posle ubedljivog poraza, ali posle kratkog sastanka sa izabranicima, u svlačionici, stekli smo utisak da je brzo pronašao emotivni balans. Zato i ne čudi sledeća izjava Bojana Jovičića:

Očigledna je razlika u kvalitetu između Dinamika i nas. Po meni, oni su bliže Jadranskoj, nego našoj Super ligi. Time sam sve rekao. Sada se okrećemo duelu u Nišu. Tražićemo protiv Konstantina šansu da se zadržimo u gornjem delu tabele, ali, nemojte se zavaravati da će tamo biti lako, koliko god to izgledalo kad se pogleda trenutno stanje Nišlija na tabeli KLS.