Tamiš je dobro započeo utakmicu. Brevin Pricl je sjajno otvorio utakmicu, odmah pogodio otvorene šuteve. Kod gostiju od samog početka Uroš Duvnjak i Ðorđe Simeunović su bili poentetski raspoloženi.

U drugoj deonici, Tamiš je imao raznovrsnu igru u napadu, zahvaljujući novom Amerikancu Džonatanu Džordanu, koji je do poluvremena podelio 7 asistencija, ali to nije bilo dovoljno za značajniju prednost, jer su izabranici trenera Jovičića promašili nekoliko zicera.

U trećoj deonici delovalo je da Tamiš drži sudbinu utakmice u svojim rukama. Pavićević je dominirao pod obručevima. U poslednjoj deonici, igru gostiju pokrenuo je Karalić preko niskog posta.

Krstanović i Pavićević su napravili po peti faul, pa je na poziciji pet igrao mladi Anđušić. Iskusni gosti su to mudro koristili i “krckali” prednost domaćih. Tamiš nije pronalazio ritam u napadu, dok su kod gostiju Simeunović i Duvnjak dominirali. U neizvesnoj završnici na +1 za Napredak, Manojlović je promašio oba slobodna bacanja. Tamiš je pravio faul, Simeunović je prvo bacanje pogodio, drugo promašio i vreme za igru je isteklo. Na kraju, Tamiš – Napredak JKP 86:88.