Pančevci su posle 40 odigranih minuta dobili sa 68:83.

To je taj Tamiš. Očekivano, posle jako slabe partije u Vršcu, nadali smo se pravoj reakciji, a u maniru dostojnih profesionalaca, tim iz našeg grada, prišao je meču u srpskoj prestonici. Sjajno je Bojan Jovičić sa svojim saradnicima pripremio utakmicu. Do tančina analizirao rivala, a svaka pukotina znalački je iskorišćena. Sve, ama baš sve, funkcionisalo je na potrebnom nivou.

Jako i sigurno su gosti otvorili meč, dobili prvu deonicu, ali ono pravo viđeno je do poluvremena. Nije bilo nikakvih nedoumica ili zastora, koji zamagljuju dobar pogled ka protivničkom košu. Sve planirano, ostvareno je, pa ne čudi 13 poena viška na kontu Tamiša posle polovine odigrane utakmice. Posle odmora viđene su slične scene. Nisu Dušan Milošević, Adam Mirković, Vladimir Veličković i Dušan Vuletić, inače, najbolji akteri u trijumfu, odistajali u svojoj nameri da se kući vrate s novim bodovima. Tako je i bilo. Tek u završnici duela, kada je domaći tim pogađao sve što se može, Beograđani su stigli do zelene grane, ali…

Simić, Savić, Kesar, Đorđević i Vitković su, takođe, dali pun doprinos novoj pobedi Tamiša, devetoj od starta takmičenja, a ovog puta u igru nisu ulazili Ilkić, Trajković i Kanjevac. Bravo momci! Te dve reči ovog puta idu na pravu adresu. Posle susreta smo pozvali Igora kesara da ga pitamo za utiske. Sve je stalo u jednoj, prostoj rečenici.

Važna pobeda.

Džinovski trijumfi

Često smo na ovom mestu isticali, a vama koji pratite KK Tamiš to sigurno nije promaklo, nisu važni jedna pobeda ili poraz, jer, ne čini to neki sportski kolektiv velikim ili umanjuje njegovu vrednost. Važna je dostojanstvenost na terenu i van njega, a dobar rad će uvek doneti rezultat. Ipak, da nešto istaknemo. Postoje rivali koje treba pobeđivati, ne samo zbog stanja na tabeli, ili, lične satisfakcije, već zato što se skupljanje bodova na gostujućem terenu, uvek, ali baš uvek, mora tretirati kao nešto veoma bitno. Džinovski su to trijumfi, znaju to sportisti veoma dobro.

Kakav raspored za KK Tamiš od početka nove godine? Da ne poverujete. U subotu, 28. januara, čeka ih još jedno gostovanje. Ovog puta idu u Stare Banovce, na megdan Dunavu. Pre nego što kažemo nekoliko rečenica i o ovom duelu, da vas upoznamo, ili vas koji ozbiljnije pratite, podsetimo o neoborivoj činjenici. Pančevci su na deobi trećeg mesta na tabeli KLS. Imaju skor 9:5, isto kao i Borac iz Čačka i subotički Spartak. Lepo društvo, nema šta.

Tek ćemo zboriti o sledećem gostovanju, ali o KK Dunav, da kažemo sledeće. Dužnici su nam. Nekako, neočekivano, dobili su u Pančevu na početku ovog prvenstva. Stigli su na megdan u naš grad kao debitanti u visokom rangu, ali iznenadili su čvrstinom i željom, ali i znanjem. Otišli su kući, sa stotinama svojih vernih navijača(ispunili su tada Halu na Strelištu) pevajući. Nisu posustali ni u nastavku takmičenja. Na sredini su tabele. Da li je došlo vreme za revanš?

O tome ćemo drugom prilikom.