Konkretizacija kolektivnog, posle manjih problema na startu susreta, viđena je u drugom delu igre. Metalac je, sve u svemu, nadigran, a taj osećaj moći važan je, pre svega za nastavak takmičenja.

Rekli smo u najavi ovog duela, nije Metalac za potcenjivanje, jer, to zaista i mislimo. Uvodni period utakmice je bio dovoljno ilustrativan, a do poluvremena sve se još bolje videlo. Ipak, Tamiš gaji, osim romantičarskog pristupa svakom meču, dramatizaciju s uspešnim krajem. Potrude se, zaigraju kao familija i to je to. Nismo se začudili kad je posle odmora sve došlo na svoje.

Pre svega, bila je ovo odlična utakmica u svakom pogledu. Gledaoci su mogli da uživaju, a bilo je sadržaja i na terenu. Lošije smo odigrali na početku utakmice, zapravo, tokom prvog poluvremena, ali smo kasnije pokazali snagu koja nam daje za pravo da budemo optimisti u nastavku KLS. Važna je ovo pobeda za nas. Ostavlja nas u vrhu tabele, postoji mogućnost da se nađemo u završnici Kupa Srbije, kao i da idemo ka još boljim izdanjima na parketu – ističe Igor Kesar, odlični krilni centar Tamiša, momak koji je protiv Metalca postigao 13 poena za 25 minuta provedenih na terenu.

Veličković je dodao 17, Simić 16, a Mirković 10 poena, zaključivši uspešnu priču protiv neugodnog rivala. Naravno, bilo bi nepravedno ne spomenuti i ostale momke koji su igrali, i tako doprineli sjajnom utisku. Dakle, Đorđević, Ilkić, Vitković, Savić, Vuletić, Trajković i Kanjevac zaslužuju pohvale za učinjeno, za poeziju pod koševima.

Značenja i vrednosti

Samo pogledajte tabelu elitnog srpskog ranga. Tamiš je usamljen na četvrtom mestu. Lepo, ali zasluženo. Pobede u nizu, podizanje forme, uverljivost u igri i sjajna atmosvera u klubu, oblikuju priču koja ide u pravom smeru. Retko kad smo videli Tamiš tako zaokružen i celovit. Zasluga je to svih u klubu. Po segmentima gledano, svako ima svoju rolu, meru, značaj i vrednost.

Šta dalje? Nije teško pretpostaviti. Uvek je novi duel prilika da se potvrde izrečene teze. Vredan pažnje je svaki dan treninga i pronalaženja načina kako da se ostvari trijumf. Neće biti lako Pančevcima. U dve naredne utakmice sledi gostovanje u Vršcu, protiv istoimenog rivala, kao i susret sa Mladosti, u srpskoj prestonici. A, onda, u naš grad dolazi Dinamik. Dakle, derbi za derbijem, a po stanju na tabeli, reč je o timovima bolje plasiranih od Tamiša. Tek ćemo se uveriti u njihovu realnu vrednost.

Trijumf nad Metalcem, kad se zna raspored za naredne tri utakmice, još više dobija na značaju. Moralo je to da se dobije-tako je i bilo. U bliskoj budućnosti, do sredine februara, mnogo toga će biti jasnije, kad je reč o stanju na tabeli sportske družine iz našeg grada. Ipak, već sada se može tvrditi, ako nastave da izgaraju na parketu, neće se pisati samo o bodovima. Realizam i kritičnost biće u drugom planu. Samo se tragovi pamte.